Γλυκό ψυγείου στο ποτήρι με σοκολάτα και ρούμι – Συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου


    Η πιο νόστιμη και αγαπημένη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τιραμισού στο ποτήρι, είναι εδώ και είναι έτοιμη να τη φτιάξεις για το τραπέζι σου! Το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ρούμι…

    ... θα ξετρελάνει εσένα και την οικογένειά σου.Το πιο γρήγορο και εύκολο ατομικό τιραμισού σε ποτήρι, πλούσιο σε γεύση και αέρινο στην υφή, το βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε το δοκιμάσεις κι αυτό όπως και αυτό το πεντανόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι! ...

    Η πιο νόστιμη και αγαπημένη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για τιραμισού στο ποτήρι, είναι εδώ και είναι έτοιμη να τη φτιάξεις για το τραπέζι σου! Το πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και ρούμι θα ξετρελάνει εσένα και την οικογένειά σου.

    Το πιο γρήγορο και εύκολο ατομικό τιραμισού σε ποτήρι, πλούσιο σε γεύση και αέρινο στην υφή, το βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε το δοκιμάσεις κι αυτό όπως και αυτό το πεντανόστιμο τσιζκέικ με λεμόνι!

    Πάμε να δούμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για το γλυκό ψυγείου στο ποτήρι με σοκολάτα και ρούμι

    Υλικά:

    • 3 φλ. δυνατό καφέ ρόφημα σε θερμοκρασία δωματίου
    • 10 κ.σ. ρούμι μαύρο
    • 6 μεγάλοι κρόκοι
    • 2/3 φλ. ζάχαρη
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 1 κιλό μασκαρπόνε
    • 1 φλ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
    • 2 πακέτα μπισκότα σαβουαγιάρ
    • μισά μισά κακάο – βανίλια
    • 4 κ.σ. άγλυκο κακάο
    • 3/4 φλ. ξύσμα σοκολάτας

    Εκτέλεση:

    • Ξεκινάμε το εύκολο τιραμισού σε ποτήρι, βάζοντας σε ένα μπολ τον καφέ και 6 κ.σ. ρούμι. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τους κρόκους, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και τους χτυπάμε για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά.
    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ρούμι (τις 4 κ.σ.) και χτυπάμε ξανά για μισό λεπτό. Ανακατεύουμε το μείγμα με σπάτουλα να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μπολ και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Χτυπάμε για περίπου 1 λεπτό σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    • Ρίχνουμε μέσα 2 κουταλιές χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε κόβοντας το μείγμα με κουτάλι και ανακατεύοντάς το. Τότε ρίχνουμε και την υπόλοιπη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα ώστε να ομογενοποιηθεί η κρέμα μασκαρπόνε για το εύκολο στο ποτήρι τιραμισού.
    • Ένα ένα βουτάμε γρήγορα τα μπισκότα στον καφέ (προσοχή μην τα μουλιάσετε πολύ) και τα ισομοιράζουμε, από μία στρώση στα ποτήρια.
    • Απλώνουμε από δυο κουταλιές κρέμα με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε από λίγο κακάο και λίγο ξύσμα σοκολάτας.
    • Επαναλαμβάνουμε μία στρώση μπισκότα, μία στρώση την υπόλοιπη κρέμα, πασπαλίζουμε το υπόλοιπο κακάο και το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας. Αφήνουμε τα τιραμισού στο ψυγείο να γίνουν δροσερά.

    Γλυκό ψυγείου τιραμισού

    Θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

    Αν ακόμα ψάχνεις μία συνταγή για το κυριακάτικο τραπέζι σου, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ και σοκολάτα που «λιώνει» στο στόμα. Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και είναι σίγουρο πως θα σε ξετρελάνει!

    Σας περίσσεψε κέικ σοκολάτας; Εδώ σας έχω εύκολη και φανταστική συνταγή για ένα μοναδικό γλυκό που θα καταπλήξει τους πάντες! Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και θα σου προτείναμε να τη δοκιμάσεις όπως και αυτό το γλυκό ψυγείου με μπισκότα.

    Πάμε να δούμε τη συνταγή για τη θεϊκή πάστα ψυγείου με κέικ σοκολάτας

    Υλικά

    • 1 μικρό μακρόστενο κέικ σοκολάτα κομμένο σε φέτες
    • 1/2 φλ. λικέρ κρέμα (Baileys)

    Για την κρέμα βανίλια

    • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
    • 1 ¼ φλ. ζάχαρη
    • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες
    • 1 μπαστούνι βανίλιας
    • 2 ½ φλ. τρούφα

    Εκτέλεση

    • Ξεκινάμε να φτιάξουμε την πάστα ψυγείου, σχίζοντας πρώτα τη βανίλια στη μέση. Αφαιρούμε τον καρπό της με τη λάμα του μαχαιριού.
    • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια .
    • Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα. Η κρέμα πρέπει να δέσει όσο είναι στην κατσαρόλα. Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνει.
    • Στρώνουμε το μισό κέικ σαν βάση στο πυρίμαχο. Ραντίζουμε με το λικέρ κρέμα.
    • Πασπαλίζουμε με 3/4 φλ. τρούφα και αδειάζουμε τη μισή κρέμα βανίλιας.
    • Επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, ραντίζουμε με λίγο λικέρ Baileys και προσθέτουμε 3/4 φλ. τρούφα και την υπόλοιπη κρέμα βανίλιας.
    • Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη τρούφα σοκολάτας.
    • Παγώνουμε το λιγότερο για 3 ώρες.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Μελωμένο σουφλέ μηλόπιτας με superfoods και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά – Με ελάχιστες θερμίδες

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά