Θα καταναλωθεί αμέσως το λικέρ με λάιμ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Προσοχή στο λεμόνι


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δείχνει πως να φτιάξεις, ένα απίθανο χωνευτικό και δροσιστικό λικέρ με λάιμ, το οποίο πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως. Ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο, δείξτε στο λεμόνι, για να μην…

    ... ρίξετε περισσότερο από αυτό που πρέπει και βγει ξινό.Την συνταγή βρήκαμε στο argiro.gr και σας το αποκαλύψουμε και στο Youweekly.gr! Είστε έτοιμοι να γευτείτε αυτό το απίστευτο λικέρ; VIRAL ΕΙΔΗΣΗ ...

    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου δείχνει πως να φτιάξεις, ένα απίθανο χωνευτικό και δροσιστικό λικέρ με λάιμ, το οποίο πρόκειται να καταναλωθεί αμέσως. Ιδιαίτερη προσοχή ωστόσο, δείξτε στο λεμόνι, για να μην ρίξετε περισσότερο από αυτό που πρέπει και βγει ξινό.

    Την συνταγή βρήκαμε στο argiro.gr και σας το αποκαλύψουμε και στο Youweekly.gr! Είστε έτοιμοι να γευτείτε αυτό το απίστευτο λικέρ;

    Υλικά Συνταγής

    • 10 λεμόνια βιολογικά (ακέρωτα)
    • 5 λάιμ βιολογικά (ακέρωτα)
    • 500 γραμμ. ζάχαρη
    • 500 ml νερό
    • χυμό από 2 λάιμ
    • 1 λίτρο βότκα (ή λευκό ρούμι ή τζιν)

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα λάιμ που θα φτιάξουμε το σπιτικό λικέρ και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε με κοφτερό μαχαίρι μόνο την κίτρινη φλούδα (όσο πιο λεπτή μπορούμε, χωρίς καθόλου άσπρη πέτσα). Τα τοποθετούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς. Τα καλύπτουμε με τη βότκα και τα σφραγίζουμε. Αφήνουμε για μία εβδομάδα το λικέρ λεμόνι με λάιμ σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

    Βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λάιμ σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση το σιρόπι. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο μπολ με τις φλούδες και το αλκοόλ κι ανακατεύουμε καλά. Σφραγίζουμε το μπολ και το αφήνουμε για τρία 24ωρα να ωριμάσει.

    Έπειτα το σουρώνουμε σε ψιλή σήτα ή φίλτρο του καφέ και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια. Το σφραγίζουμε σε δύο μπουκάλια (η δόση βγάζει 1.700 ml λικέρ) και το διατηρούμε δροσερό στο ψυγείο μας. Το σερβίρουμε παγωμένο.

    Αν σας περισέψανε λεμόνια, μπορείτε να φτιάξετε λεμονόπιτα. που είναι χωρίς φύλλο, αντιθέτως έχει απολαυστική κρέμα και πρόκειται να πάθεις κόλλημα με τη γεύση της. Θα μοσχοβολήσει όλο το σπίτι μόλις μπει στο φούρνο.

    Και τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα καταναλωθούν αμέσως

    Η κορυφαία μαγείρισσα, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μοιράστηκε με το Youweekly.gr μια από τις καλύτερες συνταγές για την Καθαρά Δευτέρα. Πώς μπορείς κι εσύ να φτιάξεις ντολμαδάκια γιαλαντζί με μπόλικο λεμόνι και να βγουν σαν “λουκούμι”; Παρακάτω θα μάθεις τα μυστικά για να μην μείνει ούτε ένα στο πιάτο!

    “Τέτοια ντολμαδάκια έχω φάει στην Πόλη, στη Συρία, στο Λίβανο. Αλλά την ελληνική νοστιμιά με τα μπόλικα μυρωδικά και τη σως γιαουρτιού που σας προτείνω στο argiro.gr μόνο στη χώρα μου τη βρίσκω. Θυμίζει μανούλα και πεθερά μαζί!”

    Υλικά Συνταγής

    • 60 αμπελόφυλλα τρυφερά
    • 2 φλ. ρύζι Καρολίνα
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
    • 1 λεμόνι
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σως γιαουρτιού

    • 400 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
    • χυμό από 1 λεμόνι
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. κρύο νερό
    • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
    • αλάτι

    Εκτέλεση της συνταγής γιουβαρλάκια γιαλαντζί από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    • Για τα ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα, μουσκεύουμε πρώτα το ρύζι σε μπολ με νερό για 1 ώρα. Έπειτα το βάζουμε σε σουρωτήρι και το ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό να φύγει το άμυλο. Το στραγγίζουμε καλά. Βάζουμε το ρύζι σε ένα μπολ. Στύβουμε 1 λεμόνι στο ρύζι και ανακατεύουμε.
    • Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα ξερά κρεμμύδια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθεί.
    • Προσθέτουμε 2 φλ. νερό και σιγοβράζουμε για 6΄-7΄, ίσα το ρύζι να πιει τα υγρά του. Το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τρίβουμε την ντομάτα μέσα στη γέμιση και την ανακατεύουμε καλά.
    • Στο μεταξύ, ζεματάμε τα αμπελόφυλλα για λίγα λεπτά και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τα στραγγίζουμε. Αφαιρούμε τυχόν χοντρά νεύρα στην άκρη του κληματόφυλλου.
    • Παίρνουμε ένα αμπελόφυλλο στην παλάμη μας, με τα νεύρα προς τα πάνω, να τα βλέπουμε, βάζουμε μία κουταλιά γέμιση, κλείνουμε τα δύο πλαϊνά και έπειτα τυλίγουμε το ντολμαδάκι σε ρολό. Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
      Στρώνουμε τον πάτο της κατσαρόλας με αμπελόφυλλα. Τοποθετούμε ανάμεσα κοτσάνια από τα μυρωδικά που βάλαμε στη γέμιση.
    • Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σειρά σειρά στην κατσαρόλα, με την ένωση προς τα κάτω και κοντά κοντά το ένα με το άλλο. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην ξετυλιχτούν κατά το βράσιμο. Πάνω στο πιάτο ακουμπάμε ένα βάρος.
    • Περιχύνουμε με νερό, ίσα να τα σκεπάσει. Σιγοβράζουμε τα γιαλαντζί μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους, για περίπου 40΄. Σερβίρονται κρύα με σως γιαουρτιού.

    Για τη σως γιαουρτιού

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με σύρμα ή με πιρούνι για λίγα λεπτά, να γίνουν μία ρευστή σος. Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια.

    Σημείωση: Αν θέλουμε προσθέτουμε στη γέμιση 2 κ.σ. κουκουνάρι και 2 κ.σ. σταφίδα.

    Αν ωστόσο θέλετε και κάτι γλυκό για την Καθαρά Δευτέρα για… σβήσιμο, σας έχουμε έναν υπέροχο σιμιγδαλένιο χαλβά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Δείτε την συνταγή “κόλαση” εδώ!

    Μυστικά για ντολμαδάκια γιαλαντζί – από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    • Ξεπλένουμε το ρύζι για να φύγει το άμυλο και να παραμείνει σπυρωτό. Εκτός από Καρολίνα, μπορείτε να βάλετε και ρύζι νυχάκι.
    • Το λεμόνι και η ντομάτα εκτός από γεύση κρατούν το ρύζι σπυρωτό.
    • Σιγανό μαγείρεμα για τέλειο αποτέλεσμα.
    • Τα μπόλικα μυρωδικά, καθώς και τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερά), δίνουν απίστευτη γεύση στα ντολμαδάκια γιαλαντζί.
    • Αφού τα βγάλουμε από τη φωτιά τα αφήνουμε να κρυώσουν, να τραβήξουν τα υγρά τους και να χυλώσει το ρύζι. Κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου είναι υπέροχα.
    • Τα ντολμαδάκια, απαγορεύεται να τα μαγειρέψετε σε χύτρα. Θα πάει χαμένος ο κόπος σας.
    • Φροντίστε τα αμπελόφυλλα που θα χρησιμοποιήσετε, να είναι τρυφερά με απαλή σχεδόν μεταξένια υφή. Αν είναι από βάζο και ήδη σκληρά, δεν θα μαλακώσουν ποτέ. Πάλι τραχιά θα παραμείνουν.
    • Τα φρέσκα αμπελόφυλλα χρειάζονται ελάχιστο ζεμάτισμα. Επίσης πριν τα χρησιοποιήσετε σιγουρευτείτε ότι δεν είναι ραντισμένα.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Γιουβαρλάκια με μπόλικο λεμόνι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Η γεύση χτυπάει κατευθείαν στην καρδιά

    Μελόπιτα Μυκόνου με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – «Εγκεφαλικό» μόνο με την μυρωδιά

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά