Δε χρειάζεται κατσαρόλα: Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι, ακολουθήστε τη σωστή διαδικασία και φτιάξτε το απόλυτο πιάτο!


    Τα μακαρόνια είναι αγαπημένη τροφή των Ελλήνων. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να τα βράσετε σε κατσαρόλα…Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος μαγειρέματος. Τα μόνα που …

    ...θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω συστατικά, ένα τηγάνι και θα φτιάξετε μια μακαρονάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών) 250ml γάλα 1 κουταλιά βούτυρο 250γρ. σπαγγέτι 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό Βάλτε...

    Τα μακαρόνια είναι αγαπημένη τροφή των Ελλήνων. Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι είναι ότι δεν είναι απαραίτητο να τα βράσετε σε κατσαρόλα

    Υπάρχει όμως και άλλος τρόπος μαγειρέματος. Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι τα παρακάτω συστατικά, ένα τηγάνι και θα φτιάξετε μια μακαρονάδα που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 500ml ζωμό (κότας ή λαχανικών)
    • 250ml γάλα
    • 1 κουταλιά βούτυρο
    • 250γρ. σπαγγέτι
    • 100γρ. τριμμένη παρμεζάνα
    • αλάτι, πιπέρι, λάδι και μαϊντανό

    Βάλτε τα μακαρόνια στο ψυγείο για 12 ώρες – Αυτό θα συμβεί στο σώμα σας αφού τα ζεστάνετε ξανά

    Τα μακαρόνια είναι ένα αγαπημένο πιάτο, που τιμάμε ιδιαιτέρως τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Είναι εύκολο και νόστιμο, αλλά το κακό είναι ότι έχει πολλές θερμίδες.

    Σας βρήκαμε, λοιπόν, τον τρόπο για να τις μειώσετε και να τα απολαμβάνετε δίχως τύψεις. Οι διατροφολόγοι συνιστούν την κατανάλωση τροφών με μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συστατικό που προωθεί την αύξηση και επακόλουθη μείωση στα επίπεδα σακχάρου με πολύ πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες.

    Στο σημείο αυτό, θα πρέπει φυσικά να αναφέρουμε ότι μπορείτε να επιλέξετε τα μακαρόνια ολικής άλεσης, το καστανό ρύζι και το μαύρο ψωμί σε αντιδιαστολή με τα αντίστοιχα λευκά προϊόντα, καθώς τα πρώτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα ήταν όμως να μπορείτε να «μεταλλάξετε» τα λευκά ζυμαρικά ώστε να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν τις φυτικές ίνες!

    Πώς; Μαγειρεύετε το ζυμαρικό της επιλογής σας, το βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες περίπου και το καταναλώνετε αφού το ζεστάνετε. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ξαναζεσταμένα μακαρόνια παχαίνουν λιγότερο.

    Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα του BBC, η διαδικασία αυτή μεταβάλλει τη δομή των υδατανθράκων, μετατρέποντάς τους σε ανθεκτικό άμυλο (resistant starch). Το ανθεκτικό άμυλο πήρε αυτή την ονομασία επειδή όταν μαγειρεύεται και στη συνέχεια εκτίθεται σε χαμηλές θερμοκρασίες «αντιστέκεται» σε ένζυμα που υπάρχουν στο γαστρεντερικό και τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες διασπούν τους υδατάνθρακες, απελευθερώνοντας τα σάκχαρα που υπάρχουν σε αυτούς.

    Ακολουθώντας λοιπόν τη διαδικασία μαγειρέματος και ψύξης, τα ζυμαρικά δεν προκαλούν τη συνήθη απότομη αυξομείωση στα επίπεδα του σακχάρου και παράλληλα ο οργανισμός απορροφά λιγότερες θερμίδες!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά