Μπιφτέκια με λαχανικά – Ιδανικά για διατροφή


    Μπιφτέκια: Η συνταγή μπιφτέκια με λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δεν είναι ιδανική μόνο για εσάς που κάνετε διατροφή αλλά και καταπληκτική λύση αν τα παιδιά σας αρνούνται να φάνε λαχανικά. Οι πολύ…

    ...τιμες βιταμίνες τους κρύβονται, και έτσι έχετε εξασφαλίσει ένα πολύ καλό γεύμα για τα πιτσιρίκια! Παράλληλα δείτε και πως θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί. 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος 2 καρότα τριμμένα 2 κολοκύθια τριμμένα (το πράσινο μέρος) 2 κρεμμύδια τριμμένα 1/2 φλ....

    Μπιφτέκια: Η συνταγή μπιφτέκια με λαχανικά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δεν είναι ιδανική μόνο για εσάς που κάνετε διατροφή αλλά και καταπληκτική λύση αν τα παιδιά σας αρνούνται να φάνε λαχανικά. Οι πολύτιμες βιταμίνες τους κρύβονται, και έτσι έχετε εξασφαλίσει ένα πολύ καλό γεύμα για τα πιτσιρίκια! Παράλληλα δείτε και πως θα φτιάξετε αφράτα μπιφτέκια χωρίς ψωμί.

    • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
    • 2 καρότα τριμμένα
    • 2 κολοκύθια τριμμένα (το πράσινο μέρος)
    • 2 κρεμμύδια τριμμένα
    • 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης (ή ψίχουλα ψωμιού χωρίς γλουτένη)
    • 1 αυγό (προαιρετικά)
    • 3 κ.σ βαλσαμικό ξίδι
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Συνταγή για μπιφτέκια με λαχανικά

    • Για τα πεντανόστιμα μπιφτέκια με λαχανικά και βρώμη, κολουθούμε τις οδηγίες από το argiro.gr και βάζουμε πρώτα σε ένα μπολ τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι.
    • Τρίβουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα αυγά.
    • Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά μέχρι σχεδόν να αλλάξει χρώμα.
    • Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30΄.
    • Πλάθουμε 10 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν.
    • Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5΄ από κάθε πλευρά.
    • Σερβίρουμε με μανιτάρια σοτέ και πράσινη σαλάτα.
    • Εναλλακτικά, μπορούμε να ψήσουμε τα μπιφτέκια στα κάρβουνα.

    Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Η καλύτερη συνταγή για τα πιο αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια που φτιάξατε ποτέ

    Μπιφτέκια: Τα τηγανητά μπιφτέκια με σιμιγδάλι είναι πεντανόστιμα και γίνονται αφράτα, μαλακά και ζουμερά, ενώ μπορείτε να τα συνοδεύσετε με οποιαδήποτε γαρνιτούρα θέλετε, είτε πατάτες, είτε ρύζι, είτε σαλάτα, γιατί ταιριάζουν με όλα.

    Αυτή η συνταγή θα εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη. Μη χάσετε ευκαιρία να κάνετε αυτή τη συνταγή, η οποία θα εντυπωσιάσει μέχρι και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη. Παράλληλα εκτός από αυτή την συνταγή με τα μπιφτέκια σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για τυρόπιτα με μπαγιάτικο ψωμί.

    • κιμάς μοσχαρίσιος 1κ μια φορά περασμένο
    • αυγά 2
    • κρεμμύδι 1 μεγάλο (ή 2 μέτρια) στο τρίφτη
    • σκόρδο 2 στο τρίφτη
    • ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ
    • γάλα 1 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ φρέσκο
    • ξύδι 2 κσ
    • σιμιγδάλι 5 κσ γεμάτες ψιλό
    • αλάτι κατά βούληση
    • πιπέρι μπόλικο
    • ρίγανη κατά βούληση
    • ηλιέλαιο όσο χρειάζεται
    • Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε καλά. Αφού κάνουμε ένα ομογενές μείγμα, το βάζουμε στο ψυγείο για να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου ή ολόκληρο το βράδυ. Στη συνέχεια, πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας.
    • Δοκιμάζουμε πάντα σε ένα μικρό τηγάνι τον κιμά και συμπληρώνουμε με ότι λείπει, έτσι ώστε να βγει όπως το θέλουμε στην γεύση. Το μάτι του φούρνου πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά και εμείς θα πρέπει να είμαστε πάνω από το τηγάνι, για να μην μας καούν.

    Μπιφτέκια με σιμιγδάλι: Μια λαχταριστή συνταγή

    Πηγή: Mommy & Daddy cool

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά