Ανεβατές τυρόπιτες από την Κρήτη – Εύκολη και οικονομική συνταγή


    Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ανεβατές τυρόπιτες Κρήτης; Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που δεν θέλετε τυρόπιτα, φτιάξτε το παραδοσιακό και…

    ... μοσχομυριστό ψωμί με προζύμι. Αυτές τις τυρόπιτες, τις λένε και αγνόπιτες, επειδή η ζύμη πρέπει να φτάσει μέχρι το σημείο να θέλει λίγο αλεύρι ακόμα αλλά και να μην κολλάει στα χέρια. Πάμε να δούμε αναλυτικά: Υλικά (11) 1φλ. τσαγιούελαιόλαδο 3 φλ. τσαγιούνερό χλιαρό 1/2φλ. γάλα...

    Έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε ανεβατές τυρόπιτες Κρήτης; Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που δεν θέλετε τυρόπιτα, φτιάξτε το παραδοσιακό και μοσχομυριστό ψωμί με προζύμι.

    Αυτές τις τυρόπιτες, τις λένε και αγνόπιτες, επειδή η ζύμη πρέπει να φτάσει μέχρι το σημείο να θέλει λίγο αλεύρι ακόμα αλλά και να μην κολλάει στα χέρια. Πάμε να δούμε αναλυτικά:

    Υλικά (11)

    • 1φλ. τσαγιούελαιόλαδο
    • 3 φλ. τσαγιούνερό χλιαρό
    • 1/2φλ. γάλα εβαπορέ
    • 9γρ. ξηρή μαγιά
    • 1/2κ.γαλάτι
    • 1/2κ.γ. ζάχαρη
    • 900γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
    • 1/2κιλό ξινομυζήθρα
    • 100γρ. ανθότυρο
    • 2κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • πιπέρι

    Μερίδες: 30 κομμάτια

    Ποια είναι η εκτέλεση της συνταγής;

    • Σ’ένα βαθύ μπολ, βάζουμε το αλεύρι μαζί με τη μαγιά και τα αναμειγνύουμε, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά όλα μαζί και πλάθουμε ένα μαλακό ζυμάρι.
    • Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και μια πετσέτα και το αφήνουμε σε μια ζεστή γωνιά να ανέβει, θα χρειαστεί περίπου μια 40-60 λεπτά.
    • Σ’ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι τα τυριά να γίνουν κρέμα μαζί με το αλεύρι και το πιπέρι. Το αλεύρι το βάζουμε στη γέμιση για να μην χύνεται όταν θα τηγανίζουμε τις τυρόπιτες.
    • Κόβουμε μπαλάκια σε μέγεθος μπάλας του πινγκ-πονγκ, τα ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας σε δισκάκια και τοποθετούμε στη μέση κάθε δίσκου ενάμισι κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και κλείνουμε σε πουγκί, πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να απλωθεί το πουγκάκι μας και να πάρει τη μορφή στρογγυλής τυρόπιτας.
    • Ακουμπάμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τις τυρόπιτες για να μην κολλήσουν.
    • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε ελαιόλαδο, περίπου δύο δάχτυλα και τηγανίζουμε τις πίτες, δύο ή τρεις μαζί.
    • Σερβίρουμε με μέλι ή τρώγονται και σκέτες… στην κρητική κουζίνα συνηθίζεται ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού όπως είναι ο συνδυασμός τυριού με μέλι.

    cookstory.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά