Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα με 6 υλικά


    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με μόνο 6 υλικά. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή με πένες κα…

    ...ι κοτόπουλο. 400 γρ τυρί φέτα τριμμένη 3 αυγά 200 γρ ανθότυρο 100 γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένη ή ότι άλλο σας αρέσει άνηθος ψιλοκομμένος φρέσκος σπόρια διάφορα ή σουσάμι Ξεπαγώστε το φύλλο κουρού. Χτυπήστε τα αβγά με ένα σύρμα και προσθέστε το τριμμένο τυρί, φέτα και το άνηθο...

    Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα με μόνο 6 υλικά. Είναι μια εύκολη και γρήγορη συνταγή, η οποία σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Ωστόσο, εκτός από την τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή με πένες και κοτόπουλο.

    • 400 γρ τυρί φέτα τριμμένη
    • 3 αυγά
    • 200 γρ ανθότυρο
    • 100 γρ τυρί μοτσαρέλα τριμμένη ή ότι άλλο σας αρέσει
    • άνηθος ψιλοκομμένος φρέσκος
    • σπόρια διάφορα ή σουσάμι

    συνταγή για εύκολη τυρόπιτα

    • Ξεπαγώστε το φύλλο κουρού. Χτυπήστε τα αβγά με ένα σύρμα και προσθέστε το τριμμένο τυρί, φέτα και το άνηθο στο τέλος.
    • Βουτυρώστε το ταψί φούρνου και στρώστε το ένα φύλλο. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα και σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο.
    • Χαράξτε την τυρόπιτα και αλείψτε με το λάδι. Βάλτε από πάνω λίγο σπόρια ή σουσάμι.
    • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά.

    Δείτε επίσης και μια νηστίσιμη τυρόπιτα με λίγα υλικά

    Υλικά

    • 2 φλ. Αλεύρι γοχ
    • 1/2 φλ. Ελαιόλαδο
    • 2 κ.γ. Αλάτι
    • 1 κ.γ. Ξύδι
    • 1 1/2-2 φλ. χλιαρό νερό
    • 1/2 φλ. Τριμμένο τυρί άσπρο νηστίσιμο
    • 3/4 φλ. Τριμμένο τυρί κίτρινο νηστίσιμο
    • 1 φλ. Ψιλοκομμένα μανιτάρια ή πιπεριές (προαιρετικά)
    • 1/2 φλ. Ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό
    • Δυόσμο, θυμάρι, βασιλικό

    Εκτέλεση

    • Μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό που το ρίχνουμε λίγο λίγο και ζυμώνουμε μέχρι που η ζύμη να γίνει συμπαγής και να μην κολλάει στα χέρια. Έπειτα τυλίγουμε το ζυμάρι σε λαδόκολλα ή το βάζουμε σε ένα γυάλινο μπολ και το τυλίγουμε με μια πετσέτα.
    • Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
    • Στη συνέχεια σε τραπέζι ή πάγκο που έχουμε λίγο αλευρώσει χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση. Ανοίγουμε 2 φύλλα με τον πλάστη. Τοποθετούμε το ένα φύλλο σένα πυρέξ που έχουμε λαδώσει.
    • Προσθέτουμε το μείγμα με τα τυριά και έπειτα το άλλο φύλλο το τοποθετούμε από πάνω από τη γέμιση.
    • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά