Το μυστικό των σεφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες


Επειδή όλοι λατρεύουμε τις πατάτες θα σας αποκαλύψουμε μικρά μυστικά για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες!
Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί…

...) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής). Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα. Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο. Για...

Επειδή όλοι λατρεύουμε τις πατάτες θα σας αποκαλύψουμε μικρά μυστικά για να τις κάνετε ακόμα πιο νόστιμες!

Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγειρικής).

Για ψητές πατάτες-express, εάν έχετε φούρνο μικροκυμάτων ψήστε τις με την φλούδα.

Τρυπήστε τις σε δύο τρία σημεία με το πιρούνι και ψήστε τις για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Μετά κόψτε τις στην μέση και προσθέστε αρωματικό βούτυρο.

Το μυστικό των Σέφ για να φτιάξεις τις πιο νόστιμες πατάτες

Για ψητές πατάτες σε αλουμινόχαρτο μπορείτε να τις τοποθετήσετε και στην χόβολη του μπάρμπεκιου.

Για ακόμα πιο νόστιμο πουρέ προσθέστε τριμμένο τυρί. Αν δεν σκοπεύετε να τον σερβίρετε αμέσως καλύψτε την επιφάνειά του με γάλα και μετά ανακατέψτε τον.

Για τέλειες τηγανιτές πατάτες, αν τις έχετε καθαρίσει αλλά δεν σκοπεύετε να τις τηγανίσετε αμέσως, βάλτε τις σε αλατισμένο νερό για να μην μαυρίσουν. Αν έχετε χρόνο καθαρίστε τις και αφήστε τις για 2 ώρες σε γαβάθα με μπύρα και μετά σουρώστε τις. Με την ευκαιρία διαβάστε και το μυστικό για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές!

Προσοχή: Μην χρησιμοποιείτε παλιές πατάτες που έχουν φύτρες, γιατί μπορεί να πάθετε δηλητηρίαση!

Το απίστευτο κόλπο για να ξεφλουδίσετε τις πατάτες σας σε χρόνο μηδέν

To ξεφλούδισμα της πατάτας μπορεί πολλές φορές να είναι εκνευριστικό υπάρχει όμως ένα πολύ εύκολο τρικ που θα σας βοηθήσει να ξεφλουδίσετε τις πατάτες πανεύκολα μέσα σε 2 δευτερόλεπτα. Πριν βιαστείτε όμως να πετάξετε τις φλούδες στα σκουπίδια, ρίξτε μια ματιά στην απίστευτη χρήση τους που θα σας λύσει τα χέρια.

Χρειάζεσαι απλά ένα μαχαίρι και τις πατάτες. Κάνεις μια τομή πλάγια και κατά μήκος της πατάτας, στη μέση περίπου, βράζεις τις πατάτες και τις βάζεις σε κρύο νερό. Ξεφλουδίζεις απλά και εύκολα τραβώντας με το χέρι τη φλούδα.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες στο βίντεο που ακολουθεί:


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά