Το γρήγορο γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με μπανάνες και σοκολάτα – Ούτε 10′ για να το φτιάξεις


Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο γρήγορα γλυκά ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Έχει ελάχιστα υλικά, όπως μπανάνες και σοκολάτα και μπορείς να το φτιάξεις σε ούτε 10′.Είναι τόσο γευστικό, που λιώνει στ…

...ο στόμα! VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Πιπεράτο βίντεο με την Κατερίνα Δαλάκα και τον Δημήτρη Φιντιρίκο Υλικά Συνταγής 2 φλ. τριμμένο μπισκότο 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία...

Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο γρήγορα γλυκά ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου! Έχει ελάχιστα υλικά, όπως μπανάνες και σοκολάτα και μπορείς να το φτιάξεις σε ούτε 10′.

Είναι τόσο γευστικό, που λιώνει στο στόμα!

Υλικά Συνταγής

  • 2 φλ. τριμμένο μπισκότο
  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 2 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 1+3/4 φλιτζ. γάλα κρύο
  • 1 φάκελο 100 γρ. Garni Βανίλια
  • κουβερτούρα ή νιφάδες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο μπισκότο με το λιωμένο βούτυρο. Το στρώνουμε σαν βάση ανασηκώνοντας πλαϊνά τοιχώματα σε ταψάκι 20 εκ. Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Αφήνουμε 5΄ να γίνει το μείγμα χλιαρό.
  • Αδειάζουμε στο στρωμένο μπισκότο τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μία στρώση τις μπανάνες, κομμένες σε λεπτές φέτες. Χτυπάμε την έτοιμη κρέμα με το γάλα για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά. Αδειάζουμε την κρέμα στιγμής πάνω στις μπανάνες.
  • Τέλος, γαρνίρουμε με τη σαντιγί κάνοντας ροζέτες με ένα κορνέ ή στρώνοντάς τη με ένα κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τα καρουλάκια σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό για 1 ώρα και το διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Extra tip: Αυτή η βάση γίνεται με δύο τρόπους. Μπορούμε να ψήσουμε τη βάση, αφού τη στρώσουμε στη φόρμα, για 15΄-20΄στους 180 C, να την αφήσουμε να κρυώσει κι έπειτα να συνεχίσουμε το στήσιμο του γλυκού. Εγώ σας το δίνω με τον εύκολο τρόπο: απλά, στρώνουμε τη βάση και την παγώνουμε.
  • Ετοιμάζουμε το Garni σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία

Μπορείς να δοκιμάσεις επίσης και τα σοκολατοπιτάκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που είναι θεϊκά!

Γλυκό ψυγείου… κόλαση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Με σοκολάτα και μπισκότα

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου γλυκό ψυγείου

Είναι σκέτη… κόλαση το γλυκό ψυγείου της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Μερικά από τα υλικά που το κάνουν πεντανόστιμο, είναι η σοκολάτα, τα μπισκότα και η κρέμα βανίλια.

Την συνταγή βρήκαμε στο site της αγαπημένης μαγείρισσας.

Αυτά είναι τα υλικά της συνταγής για το γλυκό ψυγείου

Για τη βάση

  • 250 γραμ. μαργαρίνη
  • 8 κσ. κακάο (160 γραμ.)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
  • 1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης (225 γραμ)
  • 2-4 κ.σ. κονιάκ (προαιρετικά)

Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια

  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 φλ. ζάχαρη (220 γραμ.)
  • 8 κ.σ. κορν φλάουρ γεμάτες (160 γραμ.)
  • 2 βανίλιες
  • 200 γραμ. σοκολάτα γάλακτος τριμμένη ή ψιλοκομμένη

Για το στήσιμο του γλυκού

  • 4 κ.σ. γάλα κρύο
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • μπόλικη τρούφα σοκολάτα
  • 1 συσκευασία μπισκότα πτι μπερ
  • Προαιρετικά σαντιγί

Η εκτέλεση του γλυκού ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότα

Φτιάχνουμε την κρέμα βανίλια-σοκολάτα

  • Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε μία κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια να ζεσταθεί. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο 1/2 λίτρο κρύο γάλα που κρατήσαμε. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με σύρμα ή κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα για το γλυκό ψυγείου.
  • Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την ισομοιράζουμε σε δύο μπολ. Στη μισή δόση προσθέτουμε τη σοκολάτα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά, να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί η κρέμα.

Φτιάχνουμε το μωσαϊκό για βάση

  • Σε μία φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μείγμα. Αδειάζουμε το μωσαϊκό απλώνοντάς το σαν βάση σε ένα μακρόστενο πυρέξ 25×35 εκ.
  • Ρίχνουμε πάνω στο μωσαϊκό, σε μια στρώση, την κρέμα βανίλια. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλια. Ραντίζουμε με το γάλα και το κονιάκ.
  • Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτα. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με τρούφα σοκολάτα. Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  • Προαιρετικά, πριν το σερβίρουμε, καλύπτουμε όλη την επιφάνειά του με σαντιγί και πασπαλίζουμε με τρούφα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θα σε κάνει να… “σπάσεις” τη δίαιτα του το θεϊκό γλυκό ψυγείου με ολόκληρα μπισκότα Oreo

Σπιτικό παγωτό βανίλια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Συνταγή χωρίς αυγά

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά