Καλοκαιρινό μενού: Τρεις υγιεινές συνταγές με κοτόπουλο που τα παιδιά θα λατρέψουν


Αν το προηγούμενο διάστημα ήταν ακατόρθωτο να ολοκληρώσουν ένα γεύμα, χωρίς να σηκωθούν πέντε με έξι φορές από το τραπέζι, την παρούσα περίοδο το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει πολύ για κάθε μανούλα. Κακ…

...ά τα ψέματα! Είναι δύσκολο να περιορίσεις σε μία καρέκλα ένα παιδί, την ώρα που εκείνο δεν βλέπει την ώρα, να έρθει το απόγευμα για να πάει στο πάρκο, τη θάλασσα ή τον κήπο του φίλου του.Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τα θρεπτικά πιάτα που με τη νοστιμιά και...

Αν το προηγούμενο διάστημα ήταν ακατόρθωτο να ολοκληρώσουν ένα γεύμα, χωρίς να σηκωθούν πέντε με έξι φορές από το τραπέζι, την παρούσα περίοδο το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει πολύ για κάθε μανούλα. Κακά τα ψέματα! Είναι δύσκολο να περιορίσεις σε μία καρέκλα ένα παιδί, την ώρα που εκείνο δεν βλέπει την ώρα, να έρθει το απόγευμα για να πάει στο πάρκο, τη θάλασσα ή τον κήπο του φίλου του.

Ακριβώς για αυτό, είναι σημαντικό να ανακαλύψουμε τα θρεπτικά πιάτα που με τη νοστιμιά και τη φρεσκάδα τους, θα δελεάσουν το παιδί να αφήσει το παιχνίδι και να κάτσει να φάει με προθυμία και όρεξη. Βάζοντας στο πιάτο ασφαλείς τροφές, «πλούσιες» σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα, όπως είναι τα όσπρια, τα λαχανικά και φυσικά το κοτόπουλο, τα μικρά μας θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν το καλοκαίρι με ασφάλεια και να κάθονται στο τραπέζι με όρεξη.

Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει τρεις ελαφριές και άκρως καλοκαιρινές συνταγές με βάση τα νόστιμα ορεινά κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ, που κάνουν κάθε φορά τον μικρό μου να γλείφει τα δάχτυλά του! Πριν περάσουμε στις συνταγές, οφείλω απλώς να επισημάνω πως τα συγκεκριμένα κοτόπουλα είναι τα μόνα που εμπιστεύομαι, καθώς μου προσφέρουν 3πλη σιγουριά! Πιο συγκεκριμένα, διαθέτουν ελληνική ταυτότητα προέλευσης, συσκευασία που διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα για περισσότερες ημέρες και πιστοποίηση Agrocert, που επιβεβαιώνει πως τα κοτόπουλα ΠΙΝΔΟΣ τρέφονται μόνο με 100% φυτικές τροφές.

kotopoulo pindos 2

Μπορεί οι ειδικοί να επιμένουν πως μόνο μία πολύχρωμη διατροφή μπορεί να είναι ισορροπημένη, ωστόσο τα μικρά μας έχουν άλλη γνώμη, αποφεύγοντας πεισματικά τα λαχανικά και οτιδήποτε «πράσινο» περιλαμβάνει το πιάτο τους -όπως το μπρόκολο ή τα σπαράγγια. Τι θα γινόταν όμως, αν συνδυάζαμε όλα τα παραπάνω μαζί με το κοτόπουλο, σε μία λαχταριστή φριτάτα που έχει σχήμα πίτσας; Μπορούμε να μάθουμε, πραγματοποιώντας τη συνταγή που ακολουθεί.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά