«Κόλαση» στο πιάτο σας! Καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα


    Δροσερή και χορταστική σαλάτα με πρασινάδες, ντοματίνια, αγγούρι και μπριζόλα. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μην το βάζετε κάτω – Παραψήθηκε η μπριζόλ…

    ...α σας; Το πανεύκολο κόλπο που θα την κάνει αμέσως πιο ζουμερή!ΥλικάΜερίδες: 4 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (περίπου 400 γρ. συνολικά) 30 ml ελαιόλαδο 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση 1 μικρό αγγούρι, σε λεπτά φετάκια 1/2 μάτσο ρόκα, χοντροκομμένη 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες, καλά πλυμμένες...

    Δροσερή και χορταστική σαλάτα με πρασινάδες, ντοματίνια, αγγούρι και μπριζόλα. Ιδανική επιλογή για ένα ελαφρύ καλοκαιρινό γεύμα.

    Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Μην το βάζετε κάτω – Παραψήθηκε η μπριζόλα σας; Το πανεύκολο κόλπο που θα την κάνει αμέσως πιο ζουμερή!

    Υλικά

    Μερίδες: 4

    • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες (περίπου 400 γρ. συνολικά)
    • 30 ml ελαιόλαδο
    • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
    • 1 μικρό αγγούρι, σε λεπτά φετάκια
    • 1/2 μάτσο ρόκα, χοντροκομμένη
    • 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες, καλά πλυμμένες και χοντροκομμένες
    • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα φύλλα βασιλικού και δυόσμου, κομμένα

    Για το ντρέσινγκ

    • 30 γρ. sweet chilli sauce
    • 30 ml σάλτσα σόγιας
    • 1/2 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
    • 1 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
    • 50 ml χυμός λεμονιού
    • 100 ml ελαιόλαδο
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Διαδικασία

    «Κόλαση» στο πιάτο σας! Καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα

    1. Για την καλοκαιρινή σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα, σε ένα τηγάνι και σε δυνατή φωτιά ψήνουμε τις μπριζόλες με το ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
    2. Τις βγάζουμε σε ξύλο κοπής και τις κόβουμε σε όμορφες, λεπτές φέτες. Αφαιρούμε το κόκαλο.
    3. Παράλληλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι όλα τα υλικά του ντρέσινγκ.
    4. Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
    5. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε όμορφα τις φέτες μπριζόλας από πάνω, και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Πηγή: gastronomos.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά