Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο


    Φτιάξτε σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο και θα μας θυμηθείτε! Πρόκειται για μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει τόσο η σπανακόπιτα, δείτε εδώ …

    ...μια συνταγή για κολοκυθόπιτα. 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 20 γρ. ελαιόλαδο 10 γρ. αλάτι 20 γρ. ξύδι 250 γρ. χλιαρό νερό 1 κιλό σπανάκι 1 κρεμμύδι Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα 3 αυγά 60 γρ. φρυγανιά τριμμένη Αλάτι, πιπέρι Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και το...

    Φτιάξτε σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο και θα μας θυμηθείτε! Πρόκειται για μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δεν σας αρέσει τόσο η σπανακόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για κολοκυθόπιτα.

    • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 20 γρ. ελαιόλαδο
    • 10 γρ. αλάτι
    • 20 γρ. ξύδι
    • 250 γρ. χλιαρό νερό
    • 1 κιλό σπανάκι
    • 1 κρεμμύδι
    • Λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
    • 3 αυγά
    • 60 γρ. φρυγανιά τριμμένη
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι και στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σταδιακά, χτυπώντας τη ζύμη.
    • Μόλις μαζευτεί και γίνει μπάλα, βγάζουμε από τον γάντζο, για να μην κολλάει. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι πάνω και αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
    • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι. Μόλις αφυδατωθεί και μαζευτεί, ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και κλείνουμε τη φωτιά. Το ρίχνουμε σε ένα τρυπητό να στραγγίσει καλά και το πιέζουμε λίγο μόλις κρυώσει. Βάζουμε σε ένα μπολ τη γέμιση και ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
    • Παίρνουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε 8 όμοια κομμάτια. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι λαδωμένο. Κάθε φύλλο που μπαίνει, το λαδώνουμε κιόλας.
    • 4 φύλλα κάτω και μετά ρίχνουμε τη φρυγανιά και από πάνω τη γέμιση. Μετά βάζουμε τα άλλα 4 φύλλα.
    • Λαδώνουμε καλά, τυλίγουμε τα κομμάτια που περισσεύουν έξω από το ταψί. Λαδώνουμε και αυτά και ρίχνουμε λίγο με νερό με το χέρι μας.
    • Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180°c για 45 λ. περίπου.

    Πηγή: cookpad.com

    Σπανακόπιτα με πατάτες

    • 2 μεγάλες πατάτες
    • ελαιόλαδο
    • 350 γρ. σπανάκι, μαγειρεμένο και στραγγισμένο
    • 226 γρ. τυρί κρέμα
    • 2 αβγά
    • 100 γρ. φέτα
    • αλάτι και πιπέρι

    undefined

    • Κόψτε τις πατάτες σε φέτες, τη μία κατά μήκος και την άλλη κάθετα.
    • Ζεστάνετε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τις πατάτες και από τις δύο πλευρές.
    • Καλύψτε το κάτω μέρος ενός σκεύους με τις μικρότερες πατάτες και αφήστε τις μεγαλύτερες για τα πλάγια.
    • Ανακατέψτε τα υπόλοιπα συστατικά σε ένα μπολ. μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. και βάλτε το πάνω από τις πατάτες. Ψήστε την πίτα στομ φούρνο για 30 λεπτά. στους 160 βαθμούς Κελσίου.
    • Εάν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και μερικά κομμένα κρεμμύδια και μοσχοκάρυδο ή να πειραματιστείτε με διάφορα τυριά.

    undefined

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά