Σκοπελίτικη τυρόπιτα στο τηγάνι με μέλι – Παραδοσιακή συνταγή


    Στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα στο τηγάνι, περιχυμένη με μέλι! Απλά υλικά, παραδοσιακή συνταγή, μοναδική νοστιμιά από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.Θες μια εύκολη συνταγή για να φτιάχνεις τα πρωινά…

    ... στα παιδιά, στον σύντροφο ή στους φίλους σου; Ε λοιπόν στην βρήκαμε εμείς. VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Δύσκολες στιγμές για την Σίσσυ Χρηστίδου - Έπεσε και εκείνη θύμα Υλικά...

    Στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα στο τηγάνι, περιχυμένη με μέλι! Απλά υλικά, παραδοσιακή συνταγή, μοναδική νοστιμιά από τα χεράκια της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Θες μια εύκολη συνταγή για να φτιάχνεις τα πρωινά στα παιδιά, στον σύντροφο ή στους φίλους σου; Ε λοιπόν στην βρήκαμε εμείς.

    Υλικά Συνταγής

    • 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ ξύδι
    • 1 κ.γλ. αλάτι
    • νερό χλιαρό (όσο πάρει)

    Για τη γέμιση

    • 400 γραμ τρίμματα φέτας
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για το τηγάνισμα

    • μπόλικο ελαιόλαδο

    Για το άνοιγμα του φύλλου

    • έξτρα αλεύρι

    Εκτέλεση

    • Η παραδοσιακή στριφτή σκοπελίτικη τυρόπιτα, γίνεται στο τηγάνι και σερβίρεται με μέλι. Για την τηγανιτή τυρόπιτα Σκοπέλου, πασπαλίζουμε πρώτα τα τρίμματα φέτας με αρκετό πιπέρι.
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε και ζυμώνουμε όλα τα υλικά για το φύλλο, μέχρι να σχηματιστεί μία λεία και απαλή ζύμη. Τη βάζουμε στο μπολ, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να αναπτυχθεί το πλέγμα της γλουτένης.
    • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα κομμάτια. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε πολύ λεπτό φύλλο.
    • Ραντίζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με τρίμματα φέτας ολόγυρα. Διπλώνουμε το φύλλο αντικριστά, σουρώνουμε τη ζύμη και στρίβουμε σε σαλιγκάρι.
    • Τηγανίζουμε τη σκοπελίτικη τυρόπιτα σε καuτό ελαιόλαδο, να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.
    • Αυτή η παραδοσιακή τυρόπιτα από τη Σκόπελο, μπορεί να μπει στην κατάψυξη πριν τηγανιστεί και να διατηρηθεί για αρκετούς μήνες.
    • Περιχύνουμε την τυρόπιτα όπως βγαίνει καuτή από το τηγάνι με θυμαρίσιο μέλι.

    Κι αν σου αρέσουν γενικά οι πίτες δες αυτήν εδώ την στριφτή πίτα μήλου

    Εσύ έχεις δοκιμάσει τυρόπιτα με μαγειρική σόδα; Είναι “μαγική” και θα εξαφανιστεί στο λεπτό!

    Εσύ έχεις δοκιμάσει τυρόπιτα με μαγειρική σόδα; Είναι “μαγική” και θα εξαφανιστεί στο λεπτό σίγουρα! Μας την προτείνει άλλωστε και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Εσύ ακόμα κάθεσαι;

    Αν θες να φτιάξεις κάτι εύκολο και γρήγορο που θα λατρέψεις όλη η οικογένεια, σου έχουμε την λύση!

    Υλικά Συνταγής

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
    • 500 γραμ. φέτα τριμμένη
    • 500 γραμ. φρέσκο ανθότυρο τριμμένο
    • 1 ποτήρι νερού φρέσκο γάλα
    • 1 κουτάκι (330 ml) σόδα αναψυκτικό
    • 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Για την πλισέ τυρόπιτα με σόδα, ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι.
    • Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία. Απλώνουμε ένα ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας. Το λαδώνουμε με πινέλο ελαφρά, το πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ. Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).
    • Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά. Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ φύλλα για να χωρέσουν όλα. Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα.
    • Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα. Περιχύνουμε την τυρόπιτα και την αφήνουμε να σταθεί για 15΄, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 35΄-40΄.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Μελωμένο σουφλέ μηλόπιτας με superfoods και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά – Με ελάχιστες θερμίδες

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά