Πεντανόστιμο γλυκό ψυγείου με 4 μόνο υλικά, έτοιμο σε 15 λεπτά!


Ένα κλασσικό, εύκολο γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, όπως και με το πεντανόστιμο μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα και στιγμιαίο καφέ! Την συνταγή μας φέρνει η σελίδα Pastr…


Loading...


Ένα κλασσικό, εύκολο γλυκό ψυγείου για όλες τις περιστάσεις. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας, όπως και με το πεντανόστιμο μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα και στιγμιαίο καφέ! Την συνταγή μας φέρνει η σελίδα Pastry Desings με τις τρομερές γεύσεις της!

Αξίζει να το δοκιμάσετε! Θα βρείτε τα υλικά και την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Οικονομικό γλυκό ψυγείου με μπανάνα και σοκολάτα

Φτιάξτε, σήμερα κιόλας, το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπανάνες. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ ένα γλυκό με βανίλια και πορτοκάλι.

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
  • 1 κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 100 γραμμάρια τριμμένη κουβερτούρα
  • 800 ml γάλα

Εκτέλεση

  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε στον πάτο μία στρώση μπισκότα πτι μπερ. Στη συνέχεια, φτιάχνουμε την πρώτη κρέμα του γλυκού μας με γεύση σοκολάτα.
  • Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τη σκόνη σοκολάτας (1 φακελάκι), προσθέτουμε 400 ml γάλα, και ανακατεύουμε με το μίξερ για να φτιάξουμε την κρέμα.
  • Αφού είναι έτοιμη η κρέμα σοκολάτας, τη στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα, στο πυρέξ. Την απλώνουμε να πάει σε όλο το σκεύος και να καλύψει τα μπισκότα καλά.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ πάνω από την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο και προχωράμε να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνα.
  • Για να φτιάξουμε την κρέμα μπανάνας, παίρνουμε τις 2 μπανάνες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε μέσα στο multi. Τις χτυπάμε με το multi μέχρι να λιώσουν τελείως.
  • Έπειτα παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, προσθέτουμε άλλα 400 ml γάλα και χτυπάμε με το μίξερ για να γίνει η κρέμα μας.
  • Καθώς χτυπάμε με το μίξερ και έχει αρχίσει να πήζει η κρέμα, ρίχνουμε ταυτόχρονα και τις πολτοποιημένες μπανάνες μας και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη. Η κρέμα μπανάνας είναι έτοιμη.
  • Παίρνουμε το πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα μπανάνας, απλώνοντας την μέχρι να καλύψει όλα τα μπισκότα σε όλο το σκεύος.
  • Στη συνέχεια, παίρνουμε και την τριμμένη σοκολάτα και την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα με το χέρι μας. Το γλυκό μας είναι έτοιμο! Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 με 4 ώρες.

Δείτε το βίντεο:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...