Ξεχάστε το μοσχαρίσιο κιμά – Φτιάξτε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια από κιμά καρότου


Μπορεί τα μπιφτέκια να είναι από τα αγαπημένα φαγητά και τα πιο απλά αλλά μερικές φορές δεν θέλουμε να φάμε κρέας και ψάχνουμε κάτι διαφορετικό, ίσως με λιγότερες θερμίδες σε περίπτωση που προσέχουμε …


Loading...


Μπορεί τα μπιφτέκια να είναι από τα αγαπημένα φαγητά και τα πιο απλά αλλά μερικές φορές δεν θέλουμε να φάμε κρέας και ψάχνουμε κάτι διαφορετικό, ίσως με λιγότερες θερμίδες σε περίπτωση που προσέχουμε τη διατροφή μας. Μια εναλλακτική λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε για εσάς και δεν είναι άλλη από τα μπιφτέκια με καρότο που είναι μια υγιεινή και παράλληλα θρεπτική συνταγή. Αν πάλι είστε από εκείνους που δεν μπορούν να αντισταθούν στο κρέας, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα πεντανόστιμα μπιφτέκια με μπέικον.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

  • ½ κιλό καρότα
  • 2 αβγά
  • 75 γρ γραβιέρα ή άλλο σκληρό τυρί
  • 50 γρ τριμμένη φρυγανιά και άλλη τόση για το πανάρισμα
  • 1 κς ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/3 κγ κύμινο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κσ Παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 1 κιλό ντομάτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κσ ξύδι
  • Λίγο θυμάρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

μπιφτέκια καρότου

Τρόπος παρασκευής

  • Πλένουμε τα καρότα, κόβουμε τις άκρες τους και αφαιρούμε τη φλούδα τους
  • Τρίβουμε τα καρότα στο K-mix της Kenwood με τον αντίστοιχο δίσκο κοπής και κατόπιν τρίβουμε τη γραβιέρα.
  • Προσθέτουμε τα δυο αβγά, τη φρυγανιά, το κύμινο, το μαϊντανό, Αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει
  • Πλάθουμε μπιφτέκια μετρίου μεγέθους, τα πανάρουμε στη φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Πλένουμε τον κάδο καλά, προσαρμόζουμε τις λάμες τύπου multi, πολτοποιούμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τα μυρωδικά.
  • Προσαρμόζουμε το δίσκο κοπής για τηγανιτές πατάτες και με αυτό τρίβουμε τις ντομάτες. Προσθέτουμε στη σάλτσα το λάδι, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε.
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα ντομάτας ζεστά ή και σε θερμοκρασία δωματίου για ορεκτικό, κολατσιό ή σνακ.

Καλή επιτυχία!


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...