Η “τσακ μπαμ” μηλόπιτα του καλοκαιριού – Με λιωμένο βούτυρο και κανέλα


Φτιάξε την πιο καλοκαιρινή και “τσακ μπαμ” μηλόπιτα που έχεις φάει ποτέ! Έχει λιωμένο βούτυρο και κανέλα και μπορεί να απογειωθεί με μια μπάλα παγωτό από πάνω!Αν ψάχνεις κάτι σούπερ δροσιστικό και μον…


Loading...


Φτιάξε την πιο καλοκαιρινή και “τσακ μπαμ” μηλόπιτα που έχεις φάει ποτέ! Έχει λιωμένο βούτυρο και κανέλα και μπορεί να απογειωθεί με μια μπάλα παγωτό από πάνω!

Αν ψάχνεις κάτι σούπερ δροσιστικό και μοναδικό σε γεύση η παρακάτω συνταγή είναι αυτό που χρειάζεσαι!

Υλικά

  • μισό πακέτο βούτυρο μισολιωμένο [150 γραμ.]
  • 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει να το δείτε να στερεοποιηθεί
  • 2 μήλα κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα ταψάκι αντικολλητικό σε μέγεθος τούρτας στρώνουμε τα καθαρισμένα και κομμένα μήλα .
    Τα πασπαλίζουμε με τις 3 κουταλιές ζάχαρη και την κανέλα.
  • Σε ένα φαγητοδοχείο βάζουμε το βούτυρο τις 3 κουταλιές ζάχαρη και αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι δουλεύοντας το με το χέρι μας .Μόλις δούμε ότι ενώθηκαν τα υλικά και η ζύμη στέκεται όταν την πλάθουμε σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι.
  • Παίρνουμε την ζύμη λίγο λίγο και την στρώνουμε με την παλάμη μας επάνω από τα μήλα να καλύψουμε όλη την επιφάνεια .
  • Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου για 1/2 ώρα να πάρει χρώμα.
  • Σερβίρετε θαυμάσια με παγωτό κι είναι πανεύκολο και του λεπτού! (δείτε πως να φτιάξετε μόνη σας, η πιο τοπ συνταγή για φέτος το καλοκαίρι)

Άχαστη σπιτική μηλόπιτα με κανέλα και βούτυρο – Η προσθήκη λεμονιού την κάνει αξέχαστη σε γεύση

συνταγές για καλοκαιρινή μηλόπιτα

Αυτή η συνταγή για σπιτική μηλόπιτα εκτός από πανεύκολη είναι και άχαστη! Μπορεί να έχει κανέλα, βούτυρο και τα σχετικά αλλά η προσθήκη λεμονιού την κάνει να ξεχωρίζει και να θυμίσει στη γεύση κάτι… πιο καλοκαιρινό!

Απλά φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά για ταψί 21X21εκ.

Για τα μήλα

  • 2 κόκκινα μήλα (εγώ προτίμησα τα φούτζι)
  • 1 ξινόμηλο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμό 1/2 λεμονιού (30γρ.)
  • 2 κ.σ ζάχαρη άσπρη (40γρ.)
  • 2 κ.σ κορν φλαουρ (20γρ.)

Για την ζύμη (crumble)

  • 1 φλ. τσαγιού βρώμη (100γρ.)
  • 3 κ.σ. τσαγιού αλεύρι (50γρ.)
  • 1 κ.γ μπεικιν παουντερ
  • 1 βανιλίνη
  • 4 κ.σ καστανή ζάχαρη (80γρ.)
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 2 κ.σ βούτυρο κρύο (50γρ.)
  • 1 κ.γ χυμό λεμόνι
  • Έξτρα βούτυρο για βουτύρωμα του ταψιού
  • 1 φλ. τσαγιού χοντροσπασμένο καρύδι (100γρ.)

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε καθαρίζοντας τα μήλα τα οποία θα κόψουμε σε λεπτές φέτες με την βοήθεια του μαντολίνου. Αν δεν έχετε μαντολίνο προσπαθήστε να κόψετε όσο πιο λεπτές φέτες μπορείτε με το μαχαίρι.
  • Βάζουμε τα μήλα σε βαθύ μπόλ μαζί με τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κορν φλαουρ και τα 40γρ. λευκής ζάχαρης και τα ανακατεύουμε.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε τα υλικά της ζύμης και αρχίζουμε να δουλεύουμε το βούτυρο με τα υπόλοιπα υλικά ψιχουλιάζοντάς το, κάνοντας την κίνηση με τα χέρια μας σαν να μετράμε κέρματα. Συνεχίζουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Το αποτέλεσμα θυμίζει βρεγμένη άμμο, δεν είναι μια συμπαγής ζύμη.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψάκι μας το οποίο πρέπει να είναι στις διαστάσεις που σας δίνω (21X21εκ.) ειδάλλως θα γίνει λεπτή η στρώση των μήλων και δεν το θέλουμε αυτό. Ε, τώρα αν το ταψάκι σας διαφέρει κατά 1-2εκ. δεν θα το κάνουμε και θέμα.
  • Αφού βουτυρώσαμε το ταψάκι μας στρώνουμε πρώτα τα μήλα, στην συνέχεια το χοντροσπασμένο καρύδι και τέλος το cruble βρώμης.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C στον αέρα για 35′ τοποθετώντας το ταψί στην μεσαία σχάρα.
  • Σερβίρεται με κουτάλι και προσωπική προτίμηση όταν είναι ακόμα χλιαρό, ιδανικά συνοδευόμενο από μια μπάλα παγωτό

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα της Μυκόνου – Κάνουν ουρές οι τουρίστες για ένα κομμάτι

Το “θανατηφόρο” 10’ γλυκό ψυγείου με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και φυστικοβούτυρο

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...