Προφιτερόλ ταψιού: Εύκολη “μαμαδίστικη” συνταγή για την απόλυτη απόλαυση που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί


Προφιτερόλ ταψιού: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, δροσιστικό και γευστικό γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Δοκιμάστε να φτιάξετε προφιτερόλ, το οποίο γίνεται στο ταψί και …


Loading...


Προφιτερόλ ταψιού: Θέλετε να κάνετε ένα εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, δροσιστικό και γευστικό γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Δοκιμάστε να φτιάξετε προφιτερόλ, το οποίο γίνεται στο ταψί και φτιάξτε τη διάθεση τη δική σας και των οικείων σας. Αναλυτικότερα:

Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Υλικά συνταγής

– 1 μονό πακέτο φρυγανιές – 3/4 κούπας γάλα – 1 κ.σ. άχνη

Για την κρέμα: – 350 γραμμάρια μαργαρίνη – 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα – 4 κουταλιές της σούπας κακάο – 1 1/4 κούπας ζάχαρη – 5 αβγά ελαφρώς χτυπημένα – 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί – Κουβερτούρα σε καρουλάκια ή τριμμένη για το στόλισμα

Προφιτερόλ ταψιού: Εύκολη “μαμαδίστικη” συνταγή για την απόλυτη απόλαυση που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί - Εικόνα 1

Προφιτερόλ ταψιού – Συνταγή για γλυκό: Εκτέλεση συνταγής

– Ζεσταίνουμε για λίγο το γάλα και ανακατεύουμε μέσα σε αυτό την άχνη να διαλυθεί. – Αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε γάλα κακάο και παραλείπουμε την άχνη. – Βουτάμε μέσα τις φρυγανιές και αραδιάζουμε σε ταψάκι με διαστάσεις 22×32 εκ. – Αφήνουμε το ταψί με τις φρυγανιές στην άκρη και ετοιμάζουμε την κρέμα. – Βάζουμε σε κατσαρολάκι με βαρύ πάτο τη μαργαρίνη να λιώσει πάνωσε χαμηλή φωτιά. – Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα την κουβερτούρα, το κακάο και τη ζάχαρη. – Σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το μείγμα,μέχρι να λιώσει πολύκαλά η ζάχαρη! – Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγο. – Δεν το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς! – Προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα,τα χτυπημένα αβγά. – Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις φρυγανιές. – Όταν σταθεροποιηθεί η κρέμα μας, το γλυκό είναι έτοιμο για να το καλύψουμε, με τη χτυπημένη σαντιγί. – Στρώνουμε όμορφα την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τριμμένη κουβερτούρα. – Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά. – Σερβίρουμε σε κομμάτια.

Πηγή

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...