Λαχταριστά και αφράτα κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα


Αν δεν είναι το ιδανικό πρωινό ένα φρέσκο, ζεστό και αφράτο κρουασάν τότε τι είναι; Το Athensmagazine έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για λαχταριστά κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα. Είναι τέλει…


Loading...


Αν δεν είναι το ιδανικό πρωινό ένα φρέσκο, ζεστό και αφράτο κρουασάν τότε τι είναι; Το Athensmagazine έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για λαχταριστά κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα. Είναι τέλεια γιατί εμείς σας δίνουμε τη συνταγή για τη βάση, η γέμιση είναι αποκλειστικά δική σας υπόθεση! Και μη σας τρομάζει ότι η ζύμη έχει ζαχαρούχο γάλα, μπορεί κάλλιστα η γέμιση σας να είναι αλμυρή! Αν πάλι προτιμάτε τα αλμυρά για το πρωινό σας, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε την τέλεια λουλουδένια στριφτή τυρόπιτα.

Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • Στο κουτί του γάλακτος νερό
  • Στο κουτί του γάλακτος ηλιέλαιο
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • αλεύρι γ.ο.χ. όσο σηκώσει για να γίνει μια ζύμη ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια.

κρουασάν συνταγή

Διαδικασία

  • Βάζουμε το ζαχαρούχο στη λεκάνη
  • Ρίχνουμε και το νερό να είναι χλιαρό γιατί αμέσως μετά ρίχνουμε την μαγιά. και χτυπάμε.
  • Ρίχνουμε και τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά
  • Και τέλος το αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε καλά και έπειτα κόβουμε σε τρίγωνα. τυλίγουμε και τα βάζουμε στο ταψί.

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με το φούρνο και το πάχος. Τα κρουασανάκια σας θα είναι έτοιμα μόλις ροδίσουν.

Πηγή: gee-gee-gourmet

Καλοκαιρινή και δροσιστική πανακότα με ζαχαρούχο γάλα και γιαούρτι

Η πανακότα είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά όλων μας ειδικά για τους μήνες που η θερμοκρασία ανεβαίνει μιας και είναι δροσερή και ανάλαφρη. Εμείς σήμερα, βρήκαμε για εσάς μια μοναδική συνταγή γιαούρτι και ζαχαρούχο γάλα για να απογειώσετε το αγαπημένο σας γλυκό! Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τις συνταγές με βασικό συστατικό το ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ τη συνταγή για μια υπέροχη μους λεμονιού.

Υλικά συνταγής:

  • Κόκκινο γλάσο για τούρτες: 1 φακελάκι (ή διάφανο και 3 – 4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής)
  • Νερό: 250 ml και 8 κουταλιές επιπλέον
  • Ζάχαρη: 3 κουταλιές σούπας
  • Στραγγιστό γιαούρτι: 1 λίτρο (πλήρες ή ελαφρύ – οι θερμίδες είναι υπολογισμένες για πλήρες με 10% λιπαρά)
  • Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί
  • Βανίλια: 1 κάψουλα
  • Σκόνη ζεταλίνη: 2 φακελάκια

πανακότα

Οδηγίες:

  • Βάζετε τα 250 ml νερό, τη ζάχαρη και το φακελάκι του γλάσου σε κατσαρολάκι, ανακατεύετε να διαλυθεί το περιεχόμενο του φακέλου και βάζετε στη φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει βράση. Το κατεβάζετε και το αδειάζετε σε φόρμα. Αφήνετε να κρυώσει (μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για να σφίξει)
  • Βάζετε σε κατσαρολάκι τις 8 κουταλιές νερό και προσθέτετε την ζελατίνη. Ανακατεύετε και αφήνετε 3 – 4 λεπτά να φουσκώσει. Βάζετε σε φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζελατίνη. Κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε να πέσει η θερμοκρασία της.
  • Εν τω μεταξύ αδειάζετε σε μπολ το γιαούρτι, προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα και την βανίλια και ανακατεύετε καλά να ομογεννοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε σιγά – σιγά την ζελατίνη, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κάνει σβόλους. Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα πάνω από το κόκκινο γλάσο και βάζετε στο ψυγείο.
  • Όταν το γλυκό σφίξει καλά (θέλει μερικές ώρες, αλλά καλύτερα αφήστε το όλη νύχτα), το ξεφορμάρετε σε πιατέλα, αφού πρώτα βάλετε για λίγο την φόρμα σε δοχείο με ζεστό νερό. Αν η φόρμα είναι από σιλικόνη, πιθανόν να μην χρειαστεί το ζεστό μπάνιο.

Κι επειδή ξέρουμε πως αγαπάτε τις συνταγές με βασικό συστατικό το ζαχαρούχο γάλα, δείτε εδώ τη συνταγή για μια υπέροχη μους λεμονιού.

Πηγή: radicio.com


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...