Βάζετε ελαιόλαδο στη λαδόκολλα πριν ψήσετε το φαγητό σας; Σταματήστε το αμέσως!


Τα φαγητά που γίνονται στη λαδόκολλα θεωρητικά έχουν και λιγότερες θερμίδες και ναι, κάτι τέτοιο σίγουρα ισχύει αρκεί να μην κάνεις κάποια λάθη. Το ελαιόλαδο είναι από τα βασικότερα υλικά της μεσογεια…

...κής διατροφής και στη χώρα μας έχει την... τιμητική του στα περισσότερα φαγητά, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που το "καταστρέφουμε" κάτι το οποίο συνήθως γίνεται κατά την αποθήκευσή του, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το βάζετε κοντά σε παράθυρα. Όταν...

Τα φαγητά που γίνονται στη λαδόκολλα θεωρητικά έχουν και λιγότερες θερμίδες και ναι, κάτι τέτοιο σίγουρα ισχύει αρκεί να μην κάνεις κάποια λάθη. Το ελαιόλαδο είναι από τα βασικότερα υλικά της μεσογειακής διατροφής και στη χώρα μας έχει την… τιμητική του στα περισσότερα φαγητά, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που το “καταστρέφουμε” κάτι το οποίο συνήθως γίνεται κατά την αποθήκευσή του, για παράδειγμα, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το βάζετε κοντά σε παράθυρα.

Όταν λοιπόν θα θελήσετε να φτιάξετε κάποιο ψάρι ή κρέας στο φούρνο και επιλέξετε να το βάλετε στη λαδόκολλα η τελευταία κίνηση πριν βάλετε το ταψί σας στο φούρνο είναι να ρίξετε ωμό ελαιόλαδο. Ακόμη κι αν μέχρι εκείνη την ώρα είχατε ακολουθήσει κατά γράμμα τη συνταγή και όλα έδειχναν πως προμηνύεται ένα υπέροχο γεύμα αυτή σας η κίνηση μόλις κατέστρεψε το φαγητό σας. Ποιος είναι όμως ο λόγος;

Το ελαιόλαδο είναι ένα “βαρύ” λάδι με έντονη γεύση και η λαδόκολλα ένα υλικό που δεν απορροφάει. Κατά συνέπεια όλο το λάδι θα απορροφηθεί από το φαγητό σας με αποτέλεσμα η γεύση του να γίνει εντονότερη και στη συνέχεια να σας πέσει ακόμη πιο “βαρύ” στο στομάχι.

ελαιόλαδο λαδόκολλα

Επίσης, αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που προσθέτουν αρκετό λάδι, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως το κρέας ή το ψάρι σας θα “βράσουν” μέσα στο ελαιόλαδο και η εξωτερική τους πλευρά δεν θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να μαγειρέψετε στη λαδόκολλα προσθέστε ελαιόλαδο στο βασικό σας υλικό χωρίς να υπερβάλλετε στην ποσότητα και στη συνέχεια βάλτε το στη λαδόκολλα και ψήστε το. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει και η διαφορά στη γεύση θα είναι εμφανέστατη!

Κρατάτε το ελαιόλαδο από τις τηγανητές πατάτες; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Όλοι ξέρουν πως τα τηγανητά δεν είναι και ότι καλύτερο για την υγεία μας. Δεν γίνεται όμως να αντισταθούμε γιατί είναι τόσα τα φαγητά που γίνονται στο τηγάνι ή τη φριτέζα και είναι πεντανόστιμα. Όσοι χρησιμοποιούν φριτέζα συνήθως χρησιμοποιούν και ελαιόλαδο. Υπάρχει ένας μύθος πως το λάδι από τις τηγανητές πατάτες μπορεί να διατηρηθεί για καιρό στο σκεύος το οποίο τηγανίστηκαν και να χρησιμοποιηθεί ξανά. Κι όμως αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος! Ένα ακόμη λάθος σχετικά με το ελαιόλαδο κάνουμε κατά την αποθήκευσή του, δείτε εδώ για ποιο λόγο δεν πρέπει να το βάζετε κοντά σε παράθυρα.

Για ποιο λόγο όμως πρέπει να πετιέται το ελαιόλαδο από τις τηγανητές πατάτες; Το λάδι που παραμένει σε ένα σκεύος για καιρό οξειδώνεται με αποτέλεσμα να δίνει στις πατάτες μας μια περίεργη και πικρή γεύση. Εκτός όμως από αυτό, το ελαιόλαδο στο οποίο έχουν τηγανιστεί οι πατάτες έχει απορροφήσει αρκετό από το άμυλο τους με αποτέλεσμα αν τηγανίσετε οτιδήποτε άλλο να αυξήσετε τις θερμίδες του τουλάχιστον στο διπλάσιο.

undefined

Συνεπώς την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε πατάτες ή πετάξτε το λάδι σας αμέσως ή κρατήστε το σε σκιερό μέρος και χρησιμοποιήστε το αποκλειστικά για πατάτες. Θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που τηγανίσατε, τσεκάρετε το χρώμα του λαδιού και ανάλογα πράξτε.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά