Γλυκό ψυγείου με βανίλια και πορτοκάλι – Η πιο εύκολη και πρωτότυπη συνταγή


Θέλετε να δροσιστείτε με ένα απολαυστικό γλυκό; Μιας και το καλοκαίρι είναι εδώ και η θερμοκρασία στα ύψη να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, αφού…


Loading...


Θέλετε να δροσιστείτε με ένα απολαυστικό γλυκό; Μιας και το καλοκαίρι είναι εδώ και η θερμοκρασία στα ύψη να σας προτείνουμε ένα ελαφρύ και γευστικό γλυκό ψυγείου. Μπορείτε να τρώτε χωρίς τύψεις, αφού δεν είναι τόσο παχυντικό όσο άλλα γλυκά. Αν όμως θέλετε κάτι με σοκολάτα, τότε δοκιμάστε αυτό το γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα και άλλα 3 υλικά. Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλια
  • 3 ποτήρια γάλα
  • 3 ποτήρια πορτοκαλάδα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

Γλυκό ψυγείου πορτοκάλι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

  • Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ βαλτε μία στρώση από τα μπισκότα αφού πρώτα τ αέχετε βουτήξει ελαφρά στο γάλα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μισή ποσότητα της κρέμας αραβοσίτου, ένα ποτήρι ζάχαρη,τα τρία ποτήρια γάλα και ανακατέψτε. Αφήστε το μείγμα σας να βράσει ελφρά μέχρι να πήξει.
  • Όταν πήξει,΄ριξτε το πάνω στα μπισκότα και έπειτα απλώστε ακόμα μία στρώση με μπισκότα. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε την υπόλοιπη κρέμα, ένα ποτήρι ζάχαρη και την πορτοκαλάδα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  • Ρίξτε το νέο μείγμα πάνω από τη δεύτερη στρώση μπισκότα, βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο και σε λίγη ώρα που θα πήξει, θα μπορείτε να το απολαύσετε!

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με ζαχαρούχο γάλα – Εύκολη και γρήγορη συνταγή

Φτιάξτε το πιο νόστιμο γλυκό ψυγείου που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μια τούρτα καραμέλα που σίγουρα θα σας αρέσει, καθώς το ζαχαρούχο γάλα που έχει μέσα είναι τρομερό. Η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη αλλά και γρήγορη. Σε περίπτωση όμως, που δε σας αρέσει η καραμέλα, δείτε εδώ ένα άλλο παγωμένο γλυκό.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι

  • 5 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 2 κ.γ μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. κακάο
  • Για το σιρόπι
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα νερό
  • 1 βανίλια
  • χυμό 1/2 λεμονιού

συνταγές για γλυκό ψυγείου

Για την καραμέλα

  • 1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής καραμέλα(86γρ.)
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα φρέσκο
  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο (χρειαζόμαστε το μισό)

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε τα παντεσπάνια
  • Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να φουσκώσουν και να πήξουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αλεύρι, αφού το έχουμε κοσκινίσει πριν με το μπέικιν και το κακάο.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 24 εκ.,αφού πρώτα έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170 για 20 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το χωρίζουμε με ένα καλό μαχαίρι προσεκτικά σε 3 δίσκους.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να χωρίσουμε το μείγμα σε 3 ίδια ταψάκια, ώστε να μην χρειαστεί να κόψουμε το παντεσπάνι σε πάτους.
  • Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  • Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  • Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, το γκαρνί και την κρέμα στιγμής και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν.
  • Προσθέτουμε 1/2 ποσότητα από το καραμελωμένο ζαχαρούχο χτυπάμε λίγο ακόμα και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.

Συναρμολογούμε:

  • Σε ένα τσέρκι βάζουμε το ένα παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
  • Βάζουμε από πάνω κρέμα ,ξανά παντεσπάνι,σιρόπι, κρέμα,και ξανά άλλη μια φορά το ίδιο. Το σιρόπι θα το πάρει όλο και η κρέμα φτάνει για να γεμίσει μέσα και να να καλυφθεί και εξωτερικά.
  • Γαρνίρουμε με λιωμένη μερέντα και λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο.
  • Την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο όλη νύχτα και αφαιρούμε το τσέρκι.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...