Βέφα Αλεξιάδου: Το κέικ της με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες!


    Το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες και θα γίνει ανάρπαστη! Βήμα – βήμα η τεχνική…Πλούσιο και λαχταριστό κείκ για μικρούς και μεγάλ…

    ...ους... VIRAL ΕΙΔΗΣΗ Survivor 4 - αποκλειστικό: Άσχημες εξελίξεις με την Έλενα Μαριπόζα Κρεμλίδου Υλικά:(16 μερίδες) Χρόνος προετοιμασίας 15′, χρόνος ψησίματος 50′1 κούπα...

    Το κέικ της Βέφας Αλεξιάδου με κανέλα και σοκολάτα είναι «εθισμός»! Η συνταγή με υλικά που έχουμε όλες και θα γίνει ανάρπαστη! Βήμα – βήμα η τεχνική…

    Πλούσιο και λαχταριστό κείκ για μικρούς και μεγάλους…

    Υλικά:
    (16 μερίδες) Χρόνος προετοιμασίας 15′, χρόνος ψησίματος 50′
    1 κούπα μαργαρίνη σοφτ
    2 κούπες ζάχαρης
    2 αυγά
    1 κουταλάκι εσάνς πικραμίγδαλο ή ξύσμα πορτοκάλι
    1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
    1 1/2 κουταλάκι ξίδι
    1 1/2 κούπας γιαούρτι = 400 γραμ
    1 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρησεις
    3/4 κούπας κακάο
    1 1/2 κουταλάκι σόδας

    -κανέλα προαιρετικά

    Εκτέλεση:
    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι ν’ασπρίσουν.
    Προσθέτουμε τα αβγά και τις εσάνς και χτυπάμε να ενσωματωθούν για 1 λεπτό. Μετά προσθέτουμε το ξίδι και το γιαούρτι και χτυπάμε για 1 λεπτό.
    Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και τη σόδα και τ’αδειάζουμε στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 2 λεπτά σε δυνατή τα΄χύτητα.
    Αδειάζουμε τη ζύμη σε καλά βουτυρωμένη κι αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε για 50′ στους 180 βαθμούς.

    Αφού βγάλουμε το κέικ, το περιχύνουμε με σοκολατένιο fudge, για το οποίο χρειαζόμαστε:
    2/3 κούπας ζάχαρη,
    1/3 κούπας νερό,
    2 κούπες σοκολατένιες νιφάδες,
    λίγη βανίλια ή εσάνς πορτοκαλιού.

    Εκτέλεση:
    Βράζουμε σε κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε να ομοιοποιηθεί το μείγμα.
    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το γλάσο και το περιχύνουμε στο κέικ!

    Καλή επιτυχία!

    Δείτε και την συνταγή της για μπουγάτσα

    Βέφα Αλεξιάδου: Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι! Το κέικ καρότου με κανέλα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

    Δεν θα μείνει ούτε κομμάτι από αυτή την συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου. Το κέικ καρότου με κανέλα που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

    1 άτομο το μαγειρεύει, δεν έχει καμία δυσκολία!

    Βόμβα βιταμινών και ενέργειας το αγαπημένο αυτό κέϊκ που όταν ψήνεται μοσχοβολάει όλο το σπίτι! Πλούσιο σε υλικά είναι το απόλυτα υγιεινό σνακ για το κολατσιό των παιδιών!!

    ΥΛΙΚΑ
    1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
    3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    3 φλυτζάνια του τσαγιού καρότα τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
    4 αυγά
    1 πορτοκάλι, το ξύσμα του
    1/2 πορτοκάλι, το χυμό του
    2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
    1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
    1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
    3/4 κούπας καρύδια χοντροκομμένα
    1/2 κούπα σταφίδες ξανθές

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

    Α) Γλάσο πορτοκαλιού
    3 κουταλιές βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
    4 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
    4 κουταλιές νερό ζεστό
    1 κούπα ζάχαρη άχνη
    Β)Cream cheese frosting
    500 γρ ζάχαρη άχνη
    250 γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
    50 γρ μαλακό βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
    ξύσμα από ένα πορτοκάλι

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
    Α) Γλάσο πορτοκαλιού
    3 κουταλιές βούτυρο χωρίς αλάτι σε θερμοκρασία δωματίου
    4 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
    4 κουταλιές νερό ζεστό
    1 κούπα ζάχαρη άχνη
    Β)Cream cheese frosting
    500 γρ ζάχαρη άχνη
    250 γρ τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
    50 γρ μαλακό βούτυρο χωρίς αλάτι σε θεμοκρασία δωματίου
    ξύσμα απο ένα πορτοκάλι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη. Τα αφήνουμε στην άκρη.

    Βάζουμεμε σε λεκάνη τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο. Τα χτυπάμε με το μίξερ. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού στον οποίο διαλύουμε τη σόδα, τα μπαχαρικά και το κονιάκ. Ξαναχτυπάμε το μίγμα.

    Κατόπιν ρίχνουμε τα καρότα, τα καρύδια και τις σταφίδες.

    Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι, και ξαναχτυπάμε να ενωθούν τα υλικά μας.

    Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

    Ψήνουμε στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα.

    Τουμπάρουμε σε πιατέλα και είναι έτοιμο.

    Μπορείτε να το περιχύσετε είτε με το γλάσο πορτοκαλιού ή με το cream cheese frosting (που περιγράφονται παρακάτω). Αν θέλετε κάτι πιο απλό και γρήγορο, απλά περιχύστε με ζάχαρη άχνη.

    α) Γλάσο πορτοκαλιού
    Βάλτε το βούτυρο με τη μαρμελάδα σε κατσαρολίτσα και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά ώσπου να κάνει φούσκες. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε λίγο λίγο το νερό και ύστερα ανακατέψτε τη ζάχαρη ώστε να επιτύχετε ένα λείο γυαλιστερό γλάσο.

    β) Cream cheese frosting
    Χτυπάμε με το μίξερ όλα τα υλικά. Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει . Μπορείτε να γαρνίρετε το κέικ με το γλάσο από πάνω ή αλλιώς κόβετε το κέικ στα δύο οριζοντίως, γεμίζετε στη μέση με το γλάσο και σκεπάζετε με το πάνω κομμάτι και αλείφετε την υπόλοιπη κρέμα πάνω και στα πλάγια. Μπορείτε να στολίσετε εν συνεχεία την επιφάνεια και με χοντροκομμένα καρύδια .

    Έχετε δει και την συνταγή της για φανουρόπιτα;

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Φτιάξε γρήγορα και εύκολα το πιο νόστιμο κέικ κανέλας

    Φτιάξτε ζεστό κρασί (Gluhwein) με κανέλα και πορτοκάλι!

    Διαβάστε περισσότερες γλυκές συνταγές στο Youweekly.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά