Εύκολη καρμπονάρα που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!


    Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε μια αδυναμία στα μακαρόνια. Πόσο μάλλον σε εκείνες τις μακαρονάδες που έχουν αυτές τις πεντανόστιμες κρέμες ή σάλτσες. Η καρμπονάρα είναι για πολύ κόσμο ένα από τα αγαπημένα …

    ...του πιάτα. Στη δική μας οικογένεια είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα.Η συγκεκριμένη καρμπονάρα είναι πάρα πολύ νόστιμη, είναι πολύ εύκολη στο να τη φτιάξεις, δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν απαιτεί πολλά υλικά. Επομένως, εφόσον πληροί αυτά τα κριτήρια και...

    Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε μια αδυναμία στα μακαρόνια. Πόσο μάλλον σε εκείνες τις μακαρονάδες που έχουν αυτές τις πεντανόστιμες κρέμες ή σάλτσες. Η καρμπονάρα είναι για πολύ κόσμο ένα από τα αγαπημένα του πιάτα. Στη δική μας οικογένεια είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα.

    Η συγκεκριμένη καρμπονάρα είναι πάρα πολύ νόστιμη, είναι πολύ εύκολη στο να τη φτιάξεις, δεν είναι χρονοβόρα διαδικασία και δεν απαιτεί πολλά υλικά. Επομένως, εφόσον πληροί αυτά τα κριτήρια και αφού δοκιμάσετε τη γεύση της, θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πάμε, λοιπόν, να τη φτιάξουμε.

    Τα υλικά που θα χρειαστούμε:

    • 500γρ σπαγγέτι (1 πακέτο)
    • 200γρ μπέικον
    • 2 κρέμες γάλακτος των 200ml (400ml στο σύνολο)
    • 150 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμμένο
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό με αλάτι όσα λεπτά υποδεικνύει η συσκευασία τους. Μην τα αφήσετε να παραβράσουν διότι σε συνδυασμό με τη κρέμα δε θα είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα.
    Σε ένα βαθύ τηγάνι και σχετικά μεγάλο (διότι στη συνέχεια θα ρίξουμε και τα μακαρόνια μέσα σε αυτό) ρίχνουμε λάδι και ψιλοκόβουμε τις δύο σκελίδες σκόρδο. Εάν δεν έχετε κάποιο μεγάλο τηγάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα, αρκεί να σας βολεύει.

    Καρμπονάρα εύκολη που θα γλείφεις τα δάχτυλα σου!

    Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια αν το έχουμε σε λωρίδες και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα σκόρδα ώστε να πάρει χρώμα.

    Μόλις πάρει καλό χρώμα το μπέικον και μοσχοβολήσει από το σκόρδο, βάζουμε δύο κουτάλες νερό από τα μακαρόνια που βράζουμε παράλληλα και ανακατεύουμε το μπέικον ξανά. Εννοώ τη κουτάλα που ρίχνουμε τα φαγητά όταν είναι κυρίως υγρά. Μη γεμίσετε τελείως τις δύο κουτάλες διότι θα πέσει κι άλλο λίγο νερό καθώς θα ρίξουμε τα μακαρόνια.

    Ρίχνουμε στο τηγάνι τις δύο κρέμες γάλακτος. Ρίχνουμε, επίσης, αλάτι και πιπέρι κι ανακατεύουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα μας τα 150γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

    Μόλις γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφού τα μακαρόνια μας είναι κι αυτά έτοιμα βρασμένα, τα ρίχνουμε χωρίς να τα στραγγίξουμε μέσα στο τηγάνι που έχουμε τη σάλτσα μας. Τα ρίχνουμε με το μεγάλο πιρούνι ώστε να μη τραβήξουμε πολύ νερό καθώς τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά τα μακαρόνια με τη σάλτσα και η καρμπονάρα μας είναι έτοιμη.

    Η καρμπονάρα αυτή είναι τόσο νόστιμη. Και πείτε αλήθεια, ήταν δύσκολη; Είναι τόσο εύκολη και τόσο νόστιμη ταυτόχρονα. Απολαύστε την οικογενειακά αλλά και σε ένα τραπέζι. Είναι η μακαρονάδα που θα σας λύσει τα χέρια. Εάν επιχειρήσετε να τη φτιάξετε γράψτε μου στα σχόλια τη γνώμη σας, θα χαρώ πολύ να τη ακούσω.

    Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά