Γλυκιά πατσαβουρόπιτα με κανέλα και άχνη ζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου


    Εύκολη, γρήγορη, οικονομική και τόσο αφράτη αυτή η γλυκιά πατσαβουρόπιτα με άχνη ζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που δεν αντιστέκεται κανείς. Θα μοσχοβολάει το σπίτι άρωμα κανέλας.Την συνταγή για α…


    Loading...

    Εύκολη, γρήγορη, οικονομική και τόσο αφράτη αυτή η γλυκιά πατσαβουρόπιτα με άχνη ζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου που δεν αντιστέκεται κανείς. Θα μοσχοβολάει το σπίτι άρωμα κανέλας.

    Την συνταγή για ακόμα μια φορά την βρήκαμε στο επίσημο site της μαγείρισσας, argiro.gr και παρακάτω σας παραθέτουμε αναλυτικά τα υλικά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε.

    Υλικά Συνταγής

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας (12 λεπτά φύλλα)
    • 180 γραμ. βούτυρο
    • 1-2 κ.σ ζάχαρη
    • λίγο έξτρα βούτυρο για το ταψί
    • 5 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1/4 φλ. κρέμα λεμόνι εμπορίου (ή 1/4 φλ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι
      πορτοκάλι κλπ.)
    • ξύσμα από 2 μικρά φρέσκα ακέρωτα λεμόνια
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 1 γάλα εβαπορέ (400 γρ.)
    • 1 μικρό ζαχαρούχο (200 γραμ.)
    • άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    • Για την πατσαβουρόπιτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο. Θα ψήσουμε στους 200 βαθμούς C στον αέρα.
    • Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος, με διαστάσεις 32×22 εκατοστά ή ένα στρογγυλό ταψάκι βαθύ, με διάμετρο 28-30 εκατοστά.
    • Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
    • Ανοίγουμε το φύλλο (έτοιμο ή σπιτικό) στον πάγκο εργασίας. Κρατάμε 2 φύλλα στην άκρη, τα ψιλοκόβουμε και αφήνουμε να στεγνώσουν ελαφρά, απλώνοντας αραιά μεταξύ τους για λίγα λεπτά.
    • Στρώνουμε 1 φύλλο στη βάση του ταψιού. Τσαλακώνουμε απαλά ένα ένα φύλλο, φτιάχνοντας μία νοητή αφράτη μπάλα χωρίς να πατάμε και να κολλάνε μεταξύ τους τα φύλλα και τα τοποθετούμε κοντά κοντά στο ταψί.
    • Τα περιχύνουμε με τα 3/4 απο το λιωμένο βούτυρο. Βάζουμε στο φούρνο τα φύλλα και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά να πάρουν ελαφρύ χρυσό χρώμα.
    • Σε μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το ξύσμα, το αλάτι και την κρέμα λεμόνι ή το σιρόπι. Τα χτυπάμε με σύρμα για να αφρατέψουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε λίγα λίγα τα ψιλοκομμένα στεγνά φυλλα και τα πατάμε με μία κουτάλα να βραχούν καλά. Περιχύνουμε σιγά σιγά τα ψημένα φύλλα στο ταψί. Ραντίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο που έχουμε κρατήσει από την αρχή στην άκρη.
    • Ψήνουμε το γλυκό για περίπου 30 λεπτά. Θα φουσκώσει, θα ροδίσει και θα κάνει σώμα, δηλαδη θα σταθεροποιηθεί η κρέμα. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, γιατί η κρέμα θα τρέμει και όσο θα κρυώνει θα σταθεροποιείται.
    • Κόβουμε σε κομμάτια και τα σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

    Σημείωση: Εάν δεν βρείτε κρέμα λεμόνι στο εμπόριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε σιρόπι από γλυκό κουταλιού λεμόνι, πορτοκάλι κλπ ή μπορείτε να το παραλείψετε και τελείως.

    Ωστόσο, αν είστε εθισμένοι στην κανέλα δείτε εδώ και μια ακόμα συνταγή!

    Μυζηθρόπιτα από την Πάρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου – Η κανέλα την κάνει όνειρο

    H Μυζηθρόπιτα από την Πάρο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι εξαιρετική. Η κανέλα την συνταγή την κάνει όνειρο, θα την φτιάξετε και δεν θα μείνει σίγουρα ούτε ένα κομμάτι μέσα στο σπίτι.

    Μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την Πάρο με πολλή αγάπη. Φτιάξτε την, είναι φανταστική και πολύ εύκολη! Την βρήκαμε στο argiro.gr

    Υλικά

    • 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
    • 1½ φλ. ζάχαρη
    • 3/4 φλ. θυμαρίσιο μέλι
    • 5 αυγά χτυπημένα
    • 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
    • 2 πρέζες αλάτι
    • 1/2 κ.γλ κανέλα
    • ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
    • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
    • 1/2 φλ. μέλι για το σερβίρισμα
    • λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    Για τη γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, σε ένα μπολ θρυμματίζουμε, μέχρι να λιώσει, τη μυζήθρα με πιρούνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.

    Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψάκι 30 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη του κουταλιού.Αν πάλι προτιμάτε τις αλμυρές συνταγές δείτε εδώ τα ντολμαδάκια της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C στη μεσαία σχάρα. Αμέσως μόλις βγάλουμε τη μυζηθρόπιτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι και την πασπαλίζουμε με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Γλυκιά σεφουκλωτή πίτα Νάξου με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Ανάποδη μηλόπιτα με κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...