Προσοχή: Μήπως κάνετε αυτό το λάθος όταν βράζετε πατάτες;


Η ομάδα του Athensmagazine.gr, μετά το απόλυτο μυστικό με τις τηγανητές πατάτες -διαβάστε εδώ περισσότερα- θα σας παρουσιάσει ένα tip για να βράζετε σωστά τις πατάτες σας.
Το βράσιμο της πατάτας δεν …

...είναι δα και πυρηνική φυσική αλλά έχει τα μυστικά του. Εάν θέλετε λοιπόν, να βγαίνουν οι πατάτες σας ομοιόμορφα βρασμένες και να μην θρυμματίζονται ή να είναι μαλακές εξωτερικά και ωμές μέσα, δεν πρέπει να τις βάζετε σε νερό που βράζει, όπως δηλαδή κάνετε με τα περισσότερα λαχανικά...

Η ομάδα του Athensmagazine.gr, μετά το απόλυτο μυστικό με τις τηγανητές πατάτες –διαβάστε εδώ περισσότερα– θα σας παρουσιάσει ένα tip για να βράζετε σωστά τις πατάτες σας.

Το βράσιμο της πατάτας δεν είναι δα και πυρηνική φυσική αλλά έχει τα μυστικά του. Εάν θέλετε λοιπόν, να βγαίνουν οι πατάτες σας ομοιόμορφα βρασμένες και να μην θρυμματίζονται ή να είναι μαλακές εξωτερικά και ωμές μέσα, δεν πρέπει να τις βάζετε σε νερό που βράζει, όπως δηλαδή κάνετε με τα περισσότερα λαχανικά σας.

πατάτες μυστικά μαγειρέματος

Αντίθετα, τοποθετήστε τις εξαρχής στην κατσαρόλα με το νερό πριν το βάλετε στο μάτι. Με αυτόν τον τρόπο θα βράσουν ομοιόμορφα και θα έχετε τις πιο “όμορφες” αλλά και νόστιμες πατάτες.

Πώς να τηγανίζετε τις πατάτες για να μην είναι “καρκινογόνες”

Πρόσφατα η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) συνέστησε να μην καταναλώνονται παρατηγανισμένες και ξεροψημένες τηγανητές πατάτες, καθώς είναι πιθανότερο να έχουν υψηλότερα επίπεδα του επικίνδυνου χημικού συστατικού ακρυλαμιδίου, που συνδέεται με την εμφάνιση καρκίνου. Με την ευκαιρία δείτε ποιο είναι το μυστικό για πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές, χωρίς περιττά λάδια που γίνονται πιο τραγανές και πεντανόστιμες!

Μάλιστα, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο η πρόσληψη σε ακρυλαμίδιο.

Πατάτες καρκίνος

Πρόκειται για χημική ουσία που αναπτύσσεται σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, όταν μαγειρεύονται σε υψηλές θερμοκρασίες για μεγάλο χρονικό διάστημα και σχηματίζεται από μια χημική αντίδραση των σακχάρων με ένα αμινοξύ που ονομάζεται ασπαραγίνη.

Πώς θα εξασφαλίζετε ότι οι πατάτες σας δεν περιέχουν το καρκινογόνο ακρυλαμίδιο:

  • Τηγανίζετε πάντα με ελαιόλαδο
  • Μην τηγανίζετε στο ίδιο λάδι γι πάνω από 2 – 3 φορές
  • Μην αποθηκεύετε τις πατάτες στο ψυγείο, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες ψύξης μπορεί να αυξήσουν την περιεκτικότητα της πατάτας σε σάκχαρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακρυλαμιδίου κατά το τηγάνισμα
  • Όταν κόβετε τις πατάτες, πριν τις τηγανίσετε βάλτε τις σε κρύο νερό για 30 λεπτά
  • Μην αφήνετε να σκουρύνουν οι πατάτες. Μόλις αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα βγάλτε τες από τηγάνι ή τη φριτέζα
  • Μην τρώτε τις πατάτες ή τα κομμάτια της τηγανιτής πατάτας που είναι πολύ σκούρα


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά