Πως να φτιάξουμε το δικό μας αφράτο, σπιτικό ψωμί αυτές τις μέρες που θα είμαστε κλεισμένοι μέσα


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Το σπιτικό ψωμί μπορεί να νομίζεις ότι είναι δύσκολο και χρονοβόρο να γίνει, αλλά αν ακολουθήσεις τη συνταγή μιας Αυστραλής, που έχει γίνει …

    ...έχει γίνει viral, θ’ αλλάξεις εντελώς γνώμη. Πλέον, οι ώρες που μένουμε σπίτι είναι πολλές και ψάχνουμε συνεχώς δημιουργικούς τρόπους για να απασχολήσουμε τον εαυτό μας και όσους μένουν μαζί μας.Η ενασχόλησή μας με την κουζίνα είναι μία από τις δημιουργικές δραστηριότητες...


    Το σπιτικό ψωμί μπορεί να νομίζεις ότι είναι δύσκολο και χρονοβόρο να γίνει, αλλά αν ακολουθήσεις τη συνταγή μιας Αυστραλής, που έχει γίνει viral, θ’ αλλάξεις εντελώς γνώμη.


    Πλέον, οι ώρες που μένουμε σπίτι είναι πολλές και ψάχνουμε συνεχώς δημιουργικούς τρόπους για να απασχολήσουμε τον εαυτό μας και όσους μένουν μαζί μας.

    Η ενασχόλησή μας με την κουζίνα είναι μία από τις δημιουργικές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε όσο καθόμαστε μέσα.

    Σπιτικό ψωμί: Μία δημιουργική δραστηριότητα που θα εξοικονομήσεις χρήματα

    Με αυτόν τον τρόπο, αφενός θα περάσουμε δημιουργικά τον χρόνο μας και αφετέρου θα φάμε ένα σπιτικό πιάτο και θα εξοικονομήσουμε χρήματα. Αυτό σκέφτηκε και μια γυναίκα από την Αυστραλία που αποφάσισε να αποκαλύψει την συνταγή της για λαχταριστό σπιτικό ψωμί.

    Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι, την βοηθά να εξοικονομεί 297 δολάρια τον χρόνο.

    Σπιτικό ψωμί: Απλή συνταγή με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι μας

    Η συνταγή είναι πολύ απλή: χρειάστηκε 6 υλικά που όλοι έχουμε ή μπορούμε να βρούμε πολύ εύκολα, όπως μαγιά, αλάτι, ζάχαρη, νερό, αλεύρι και βούτυρο.

    Με αυτή την συνταγή, μπορείς να φτιάξεις έως και 3 φραντζόλες ψωμί.

    ΥΛΙΚΑ

    14 γρ. μαγιά


    3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

    2 κούπες χλιαρό νερό (2/3 γεμάτη η καθεμία)

    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

    7 κούπες λευκό, σκληρό αλεύρι για ψωμί

    3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Διαλύουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά στο χλιαρό νερό μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε μαζί με τη μαργαρίνη ή το βούτυρο για να μαλακώσει, το αλάτι και 2 κούπες αλεύρι.


    Ανακατεύουμε το υπόλοιπο αλεύρι, μισή κούπα τη φορά, χτυπώντας καλά σε κάθε προσθήκη.

    Όταν δημιουργηθεί η ζύμη, την βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική, για 8 λεπτά. Αν κολλάει, προσθέτουμε κι άλλο αλεύρι, πασπαλίζοντας.

    Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε μέσα τη ζύμη, λαδώνουμε και πάλι και καλύπτουμε με ένα πανί. Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε μέγεθος, για 45 λεπτά.

    Βγάζουμε τη ζύμη και την χωρίζουμε σε 3 μακρόστενα φραντζολάκια.

    Τα τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένες φόρμες και τις καλύπτουμε με νωπά πανιά μέχρι να φουσκώσουν.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190C και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα στο εξωτερικό του.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά