Μηδενικές θερμίδες: Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με βύσσινο – Έτοιμο σε 8 λεπτά!


    Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξ…

    ...αφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. Αν πάλι ακόμη και το καλοκαίρι επιμένετε στη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό με μπισκότα.Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι...

    Αυτήν την εποχή κυκλοφορούν διάφορες παραλλαγές της βασικής συνταγής με γιαούρτι, ζελέ και κομπόστες για δροσερά γλυκά ψυγείου που αρέσουν σε όλη την οικογένεια και μας βγάζουν ασπροσπρόσωπες σε ένα ξαφνικό κάλεσμα φίλων και συγγενών. Αν πάλι ακόμη και το καλοκαίρι επιμένετε στη σοκολάτα, δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε το τέλειο γλυκό με μπισκότα.

    Η εν λόγω συνταγή περιέχει βύσσινα που αντί να είναι μέσα στο μείγμα στολίζουν εξωτερικά το γλυκό ψυγείου ενώ το λαχταριστό σιρόπι του γλυκαίνει τον ουρανίσκο.Επιπλέον, το γλυκό αυτό, περιέχει λίγες θερμίδες οπότε και μπορεί να φαγωθεί χωρίς πολλές ενοχές. Η ίδια συνταγή μπορεί να γίνει με ροδάκινα ή φράουλες.

    Υλικά

    • Ζελέ 1 πακέτο με δυο φακελάκια βύσσινο
    • Γιαούρτι 500 γρ 2% (μπορείτε και πλήρες)
    • Κομπόστα 1 μικρό κουτί βύσσινο
    • Κόρν Φάουρ 1 κοφτή κουταλιά

    Εκτέλεση

    γλυκο-ψυγειου-βυσσινο

    • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι από την κομπόστα βύσσινο μαζί με το κόρν φλάουερ και βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει και να γίνει ένα παχύρρευστο σιρόπι. Όταν το σιρόπι δέσει προσθέτουμε και τα βύσσινα. Τέλος το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    • Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα του ζελέ,το γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί με τον ζελέ.

    • Στην συνέχεια το βάζουμε σε μια φόρμα στρωμένη με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον έξι ώρες. Αφού περάσουν οι έξι ώρες και το ζελέ μας έχει παγώσει καλά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την κρύα πλέον σάλτσα βύσσινο που έχουμε φτιάξει με την κομπόστα.

    Το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού

    Φτιάξτε το πιο νόστιμο μπισκοτόγλυκο με ζαχαρούχο γάλα και γλυκό του κουταλιού.. Πρόκειται για μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή που σίγουρα θα λατρέψετε. Σε περίπτωση όμως, που θέλετε κάτι πιο ανάλαφρο, δείτε εδώ το γλυκό με το ζελέ.

    • Μπισκότα Πτι μπερ
    • Βύσσινο γλυκο του κουταλιου ή κεράσι

    Για την κρέμα

    • Πέντε ποτήρια νερό
    • Επτά κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
    • Πέντε κουταλιές κάσταρντ*
    • Μία βανίλια

    *Το Custard/ Κάσταρντ είναι ασικό μείγμα που αποτελείται από γάλα, αυγά, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, και αποτελεί τη βάση για την παρασκευή άλλων κρεμών ζαχαροπλαστικής, όπως πατισερί ή ανγκλέζ.

    • Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρέμα σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά, στην αρχή δυνατή και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
    • Μόλις αρχίζει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς προσέχοντας να μην κολλήσει.
    • Όταν πήξει την τραβάμε στην άκρη.
    • Σε ένα πυρίμαχο ταψάκι 20Χ20 τοποθετούμε μια στρώση μπισκότα και πάνω από τα μπισκότα ένα μέρος από το γλυκο κουταλιου.
    • Ρίχνουμε τη μισή κρέμα, μια στρώση ακόμα μπισκότα, την υπόλοιπη κρέμα και πάνω στην κρέμα το υπόλοιπο γλυκό του κουταλιού.
    • Κάνουμε σχέδια με μια οδοντογλυφίδα και στα κενά ρίχνουμε λίγο μπισκότο τριμμένο η αν θέλετε κανέλα.
    • Τοποθετούμε το πυρίμαχο ταψάκι στο ψυγείο αφού κρυώσει η κρέμα.
    • Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη διαδικασία σε ποτήρια η σε ατομικά μπολάκια.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά