Τυρόπιτες κουρού: Η αυθεντική συνταγή για αφράτες και τραγανές τυρόπιτες, έτοιμες σε 5 λεπτά


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Τυρόπιτα κουρού: Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, η οποία είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη. Αρ…

    ...ολη. Αρκεί να την ακολουθήσετε κατά γράμμα. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε: Τα υλικά της συνταγής:– 1 αυγό– 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια– 130 γραμμάρια ηλιέλαιο– 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο μαλακό– 500 γραμμάρια αλεύρι– 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ–...


    Τυρόπιτα κουρού: Πρόκειται για μία αλμυρή πίτα, η οποία είναι ιδανική για όλες τις ώρες της ημέρας. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη. Αρκεί να την ακολουθήσετε κατά γράμμα. Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:


    Τα υλικά της συνταγής:

    – 1 αυγό
    – 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
    – 130 γραμμάρια ηλιέλαιο
    – 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο μαλακό
    – 500 γραμμάρια αλεύρι
    – 2 κουταλάκια μπέικεν πάουντερ
    – Μισό κουταλάκι αλάτι
    – 2 κουταλιές ψιλοτριμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
    – Tριμμένη φέτα και μυζήθρα
    – Eπάλειψη με λίγο κρόκο αυγού και σουσάμι

    Τυρόπιτα κουρού: Η εκτέλεση της συνταγής

    – Ξεκινάμε την συνταγή σπάζοντας και βάζοντας ένα αυγό στο μπολ.
    – Συνεχίζουμε αδειάζοντας στο μπολ τα 200 γραμμάρια από το στραγγιστό γιαούρτι.
    – Κατόπιν ρίχνουμε τα 130 γραμμάρια από το καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο.
    – Ανακατεύουμε καλά με το αναδευτήρι για περίπου 2 λεπτά έως ότου το μίγμα να γίνει λείο σαν κρέμα.
    – Το επόμενο βήμα είναι να προσθέσουμε στο μίγμα 200 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά.
    – Αδειάζουμε στο μπολ τα 500 γραμμάρια αλεύρι, τα 2 κουταλάκια μπέηκιν πάουντερ, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και για ακόμα καλύτερη γεύση μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές τριμμένο τυρί πεκορίνο ή κεφαλοτύρι.
    – Ανακατεύουμε για λίγο με μία κουτάλα.
    – Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τα χέρια μας, έως ότου η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.


    Τυρόπιτα κουρού: Η συνέχεια της συνταγής

    – Σκεπάζουμε το μπολ με την ζύμη και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
    – Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα.
    – Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και με τα χέρια μας παίρνουμε μικρές ποσότητες ζύμης τις οποίες ανοίγουμε σε μορφή μικρού φύλλου πάλι με τα χέρια ή και με τον πλάστη.
    – Βάζουμε επάνω στα φύλλα ζύμης με το κουτάλι μία ποσότητα τριμμένης φέτας ή και μυζήθρας ή μίγμα αυτών και κλείνουμε το φύλλο απλά διπλώνοντάς το δίνοντας και το σχήμα που θέλουμε.
    – Φτιάχνουμε έτσι και γεμίζουμε τη λαμαρίνα με τις τυρόπιτες και κατόπιν με το πινέλο, αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού την επιφάνειά τους.
    – Τον κρόκο του αυγού μπορούμε να τον χτυπήσουμε σε ένα μικρό μπολ με λίγο γάλα ή και νερό.
    – Συνεχίζουμε, πασπαλίζοντας τις τυρόπιτες με λίγο σουσάμι.
    – Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 έως 190 βαθμούς και έως ότου οι τυρόπιτες να ροδίσουν.
    – Μετά και από το ψήσιμο, οι τυρόπιτες κουρού είναι έτοιμες!


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά