Μοσχοβολιστή τυρόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Πεντανόστιμη, χωρίς φύλλο και έτοιμη σε 20 λεπτά


    Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο απ’ την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Συνταγή για φανταστική γέμιση για την πιο εύκολη τυρόπιτα. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας όταν την φτιάξετε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή γι…

    ...α σουφλεδένια τυρόπιτα της μαμάς.Είναι φαγητό που γίνεται πολύ γρήγορα και δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, φανταστική γέμιση για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους κάθε στιγμή. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε είναι...

    Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο απ’ την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Συνταγή για φανταστική γέμιση για την πιο εύκολη τυρόπιτα. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας όταν την φτιάξετε. Με την ευκαιρία, δείτε τη συνταγή για σουφλεδένια τυρόπιτα της μαμάς.

    Είναι φαγητό που γίνεται πολύ γρήγορα και δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, φανταστική γέμιση για εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους κάθε στιγμή. Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε είναι μοναδική

    Υλικά

    • 3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
    • 6 αυγά μεγάλα
    • 350 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
    • 500 φλ. φέτα σε τρίμματα
    • 250 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο λιωμένο (κρύο)
    • 1½ ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό

    τυρόπιτα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Εκτέλεση

    • Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
    • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα τυριά, το πιπέρι, το φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο.
    • Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε ένα μείγμα για κέικ.
    • Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μίγμα.
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά.
    • Και ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.

    Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

    Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Διαβάστε την εξαιρετική συνταγή της ημέρας στο Athensmagazine.gr!

    Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!

    Τα τυροπιτάκια δε φουσκώνουν σχεδόν καθόλου, άρα στο ταψί μπορείτε να τα τοποθετήσετε αρκετά κοντά το ένα στο άλλο. Ωστόσο θα χρειαστείτε για αυτή την ποσότητα δύο ταψιά τα οποία καλύτερα να ψήσετε ξεχωριστά. Θα σας βγουν περίπου 35-42 τυροπιτάκια, ανάλογα με το μέγεθος. Εύκολη τυρόπιτα στο τηγάνι!

    Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

    Υλικά
    Για τη ζύμη
    1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
    1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
    1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
    1 κουτ. γλυκού αλάτι
    550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Για τη γέμιση
    300 γρ. φέτα τριμμένη
    2 αυγά
    προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)
    Για το άλειμμα
    1 αυγό χτυπημένο

    Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.

    Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

    Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.

    Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.

    Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.

    Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.

    Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά