Μπιφτέκια ζουμερά και αφράτα


    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με λίγα υλικά. Ωστόσο, εκτός από τα μπιφτέκια, δείτε εδώ μια συνταγή για baby πατάτες φούρνου.

    1 κιλό…

    ... κιμά (εγώ βάζω ανάμεικτο) 1 αυγό 1 μεγάλη ντομάτα 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 κ.σ. ρίγανη 1 σκελίδα σκόρδο 100 γρ. Μαϊντανό 10 φρυγανιές τριμμένες ή 80 γρ. Τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι Νερό αν δεν είναι αφράτο το μείγμα μας (θέλει 1φλ. καφέ περίπου) Χτυπάμε στο Multi τη ντομάτα με το κρεμμύδι...

    Το Athensmagazine.gr σας προτείνει μια λαχταριστή συνταγή. Φτιάξτε ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με λίγα υλικά. Ωστόσο, εκτός από τα μπιφτέκια, δείτε εδώ μια συνταγή για baby πατάτες φούρνου.

    • 1 κιλό κιμά (εγώ βάζω ανάμεικτο)
    • 1 αυγό
    • 1 μεγάλη ντομάτα
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 1 κ.σ. ρίγανη
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 100 γρ. Μαϊντανό
    • 10 φρυγανιές τριμμένες ή 80 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
    • Αλάτι, πιπέρι
    • Νερό αν δεν είναι αφράτο το μείγμα μας (θέλει 1φλ. καφέ περίπου)
    • Χτυπάμε στο Multi τη ντομάτα με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αδειάζουμε στον κιμά και αλέθουμε τις φρυγανιές.
    • Τις προσθέτουμε κι αυτές τον κιμά προσθέτουμε το αυγό το αλατοπίπερο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά να πάνε τα υλικά παντού και να αφρατέψει ο κιμάς.
    • Εάν δεν είναι ζουμερή η ντομάτα ίσως χρειαστεί να προσθέτουμε και λίγο νεράκι για να αφρατέψει ο κιμάς(πρέπει να είναι μαλακός αλλά να πλάθεται σε μπιφτέκι). Το ιδανικό είναι να το αφήσουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο ζυμωμένα και να τα κάνουμε την επόμενη μέρα αλλά αν βιαζόμαστε τα φτιάχνουμε αμέσως.
    • Πλάθουμε σε μπιφτέκια ότι μέγεθος θέλουμε. Εγώ τα κάνω Περίπου 60 γραμμάρια το κάθε μπιφτέκι και μου βγαίνουν 24 μπιφτέκια.
    • Ψήνουμε σε καuτή τοστιέρα κλειστή για 5-7 λεπτά ή στο φούρνο με πατάτες (καλύτερα να τα προσθέσουμε στο τέλος γιατί θέλουν 20 λεπτά περίπου) ή σε καuτό αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς λαδωμένο για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά ή στο γκριλ για 7-8 λεπτά από κάθε πλευρά.
    • Εγώ συνήθως τα ψήνω στο τηγάνι ή στο γκριλ ή στην τοστιέρα. Αν τα παραψήσουμε θα βγουν σκληρά και στεγνά.

    Πηγή: cookpad.com

    Μπιφτέκια κοτόπουλο και ρυζάκι με κάρυ

    • 1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
    • 1 κρεμμύδι
    • 1/2 πιπεριά φλωρίνης
    • 1//2 πιπεριά κίτρινη
    • 1 καρότο τριμμένο
    • Λίγο δυόσμο
    • Λίγο μαϊντανό
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • 1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
    • 3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
    • ½ κούπα ελαιόλαδο
    • κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
    • 1 μικρή τριμμένη ντομάτα
    • Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
    • Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
    • Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
    • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
    • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
    • Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
    • Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
    • Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν

    Μπιφτέκια κοτόπουλο με ρύζι και κάρυ

    • 2 κούπες ζωμό κότας
    • 1 κ.σ. μαργαρίνη ή 1 κ.σ. βούτυρο ή 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. κάρυ
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • Ξεπλένουμε το ρύζι.
    • Σοτάρουμε στο βούτυρο (ή μαργαρίνη ή ελαιόλαδο) το ρύζι, μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό, το κάρυ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
    • Μαγειρεύουμε με το καπάκι μισόκλειστο.
    • Όταν έχει σχεδόν ρουφήξει το ζωμό, αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε το σκεύος με μία λεπτή πετσέτα.
    • Σερβίρουμε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά