Είναι όνειρο! Κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!


Η κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ένα όνειρο! Θα τα φτιάξετε και θα “λιώνουν” στο στόμα! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι α…

...πό αυτά στο σπίτι όταν τα κάνετε.Την βρήκαμε στο argiro.gr!Η πιο γλυκιά συνταγή για την πιο ωραία κοτσίδα κανέλας! Απολαύστε τη στο πρωινό, στο brunch ή απλά όταν απλά θέλετε να γευτείτε κάτι μαγικό. VIRAL...

Η κοτσίδα κανέλας με καραμέλα γάλακτος από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι ένα όνειρο! Θα τα φτιάξετε και θα “λιώνουν” στο στόμα! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτά στο σπίτι όταν τα κάνετε.

Την βρήκαμε στο argiro.gr!Η πιο γλυκιά συνταγή για την πιο ωραία κοτσίδα κανέλας! Απολαύστε τη στο πρωινό, στο brunch ή απλά όταν απλά θέλετε να γευτείτε κάτι μαγικό.

Υλικά Συνταγής

540 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 φάκελο μαγιά

150 γραμ. βούτυρο πολύ μαλακό

200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα

80 γραμ. γάλα

2 μεγάλα αυγά χτυπημένα

λίγους σπόρους κάρδαμο

ξύσμα πορτοκαλιού

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο χλιαρό

Για τη γέμιση

100 γραμ. βούτυρο μαλακό

100 γραμ. μαύρη ζάχαρη

1½ κ.σ. κανέλα

2 πρέζες αλάτι

Για την καραμέλα γάλακτος

1/2 φλ. μαύρη ζάχαρη

2 κ.σ. βούτυρο γεμάτες

2 πρέζες αλάτι

3/4 φλ. κρέμα γάλακτος

λίγη βανίλια υποβρύχιο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά για την πλεξούδα κανέλας, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.

Ζεσταίνουμε λίγο το βούτυρο να λιώσει άλλα όχι τελείως. Ρίχνουμε το βούτυρο, το ζαχαρούχο, το γάλα, το αυγό, το κάρδαμο και το ξύσμα και ζυμώνουμε 5-6′ μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα. Στο τελευταίο ζύμωμα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Χτυπάμε 1′.

Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ, την σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Αυτό εξαρτάται από τη θερμοκρασία του χώρου.

Τη βγάζουμε στον πάγκο και με χοντρό πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο λεπτό φύλλο με πάχος 1/2 εκ.

Για την γέμιση, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και κάνουμε μια πάστα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια αφήνοντας 1 εκ. κενό γύρω γύρω.

Τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό κατά μήκος την μακριάς πλευράς. Κολλάμε την ένωση των φύλλων πιέζοντας.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το ρόλο σε δυο μακριά κομμάτια. Το σχίζουμε στη μέση δηλαδή. Τσιμπάμε την πάνω άκρη και το πλέκουμε σε κοτσίδα. Ενώνουμε τις δυο άκρες και το κλείνουμε σε κουλούρα.

Το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και το αφήνουμε να σταθεί 30′.Ωστόσο, έχουμε και μια συγκλονιστική συνταγή για ζεστό κρασί με κανέλα. Ότι πρέπει για τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC αέρα για 30′ περίπου, μέχρι να ροδίσει .

Αφού κρυώσει ρίχνουμε λίγες γραμμές καραμέλα γάλακτος. Εναλλακτικά, ζεσταίνουμε λίγη βανίλια υποβρύχιο να αραιώσει και περιχύνουμε κάνοντας γραμμές με το λευκό γλάσο βανίλιας.

Για την καραμέλα γάλακτος

Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη μαύρη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4΄-5΄, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Φτιάξτε φανταστικά ψωμάκια κανέλας! Θα “λιώνουν” στο στόμα

Αυτά τα φανταστικά ψωμάκια κανέλας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι μια τρέλα! Θα τα φτιάξετε και θα “λιώνουν” στο στόμα! Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτά στο σπίτι όταν τα κάνετε.

Την βρήκαμε στο argiro.gr!Εδώ λόγια δεν χωράνε. Δε περιγράφεται η γεύση τους! Θέλω όλα τα σπίτια να πλημμυρίσουν απ’ αυτή τη γλυκιά μυρωδιά της καραμέλας βουτύρου που ευωδιάζουν αυτά τα ψωμάκια.

Υλικά Συνταγής

• 550 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

•1 κύβο νωπή μαγιά (25 γρ.)

• 200 ml (3/4 ποτήρι νερού) γάλα χλιαρό

• 3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο λιωμένο

•1/2 φλ. ζάχαρη

•2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

•1 πρέζα αλάτι

•Για τη γέμιση

•250 γραμ. μαύρη ή καστανή μαλακή ζάχαρη

•100 γραμ. βούτυρο

• 1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τα ψωμάκια κανέλας (αλεύρι, μαγιά, γάλα, βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλάτι) στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος για 6-7 λεπτά, μέχρι να μαζευτούν σε μία μπάλα. Η ζύμη θα είναι λίγο υγρή.

Βουτάμε τα χέρια στο αλεύρι και αλευρώνουμε και τον πάγκο εργασίας.

Βγάζουμε τη ζύμη από τον κάδο και ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει λεία, αφράτη και να μην κολλάει πια στα χέρια. Τη βάζουμε σε αλευρωμένο ή λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για μία – μιάμιση ώρα. Ενώνουμε σε μπολ τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι, να γίνουν πάστα.

Αφού ανέβει η ζύμη την αδειάζουμε στον πάγκο και με πλάστη την ανοίγουμε σε μακρόστενο σχήμα. Αλείφουμε την επιφάνειά της με την πάστα-γέμιση αφήνοντας κενό 2 εκ. γύρω γύρω. Την τυλίγουμε σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε φέτες πάχους 3 εκ.

Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες. Αραδιάζουμε τα στρογγυλά ψωμάκια κανέλας (12 ή 14 βγαίνουν), αφήνοντας κενό ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν. Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε για 30 λεπτά, να ξαναφουσκώσουν. Στο μεταξύ έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180 βαθμούς C στις αντιστάσεις.

Αφού φουσκώσουν τα ψωμάκια, τα αλείφουμε γύρω γύρω και από πάνω με αυγό και γάλα ή σκέτο γάλα και τα ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν καλά. Όταν είναι ζεστά, είναι συγκλονιστικά!

Για τη μαγιά

Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί. Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Μηλόπιτα Αρκαδίας που μυρίζει κανέλα – Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας “σκοτώνει” αργά και βασανιστικά

Κρητικός τζουλαμάς με χωριάτικο φύλλο – Το μυστικό της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι η κανέλα

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr 

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά