Τηγανίτες της γιαγιάς


    Τηγανίτες: Οι τηγανίτες της γιαγιάς, οι απλές τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων. Τότε που στα γρήγορα, για να μας γλυκάνουν ανακάτευαν 3 απλά υλικά και σε λίγο ένα βουνό από αφράτες και τραγανές τηγαν…

    ...ίτες μας έπαιρναν το μυαλό. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για τηγανίτες με μήλα και κανέλα. 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει 3/4 φλ. νερό 2 πρέζες αλάτι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα μέλι θυμαρίσιο πετιμέζι κανελοζάχαρη Οι τηγανίτες της γιαγιάς...

    Τηγανίτες: Οι τηγανίτες της γιαγιάς, οι απλές τηγανίτες των παιδικών μας χρόνων. Τότε που στα γρήγορα, για να μας γλυκάνουν ανακάτευαν 3 απλά υλικά και σε λίγο ένα βουνό από αφράτες και τραγανές τηγανίτες μας έπαιρναν το μυαλό. Παράλληλα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε και άλλη μια συνταγή για τηγανίτες με μήλα και κανέλα.

    • 1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει
    • 3/4 φλ. νερό
    • 2 πρέζες αλάτι
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • μέλι θυμαρίσιο
    • πετιμέζι
    • κανελοζάχαρη
    • Οι τηγανίτες της γιαγιάς χωρίς μαγιά, είναι μία εύκολη συνταγή με 3 μόνο υλικά. Νόστιμες και απλές, γίνονται στα γρήγορα και απολαμβάνονται αμέσως. Τηγανίζονται πάντα σε ελαιόλαδο και γαρνίρονται στα νησιά μας κυρίως με πετιμέζι αλλά καμιά φορά σερβίρονται με μέλι η κανελοζάχαρη.
    • Σε ένα μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε το χυλό. Τον αφήνουμε να σταθεί για 10-15′
    • Ζεσταίνουμε το τηγάνι και βάζουμε ελαιόλαδο 1/2 εκατοστό. Αφού κάψει το λάδι, κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα τις παραδοσιακές τηγανίτες να ροδίσουν. Τις γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά.
    • Αφού ροδίσουν κι από την άλλη, τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
    • Τις βάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με πετιμέζι, μέλι ή πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη.
    • Απολαύστε τις ζέστες.

    Συνταγή για τηγανίτες της γιαγιάς

    • Οι παραδοσιακές τηγανίτες άλλοτε γίνονται με μαγιά και άλλοτε χωρίς μαγιά. Με μαγιά γίνονται φουσκωτές σαν λουκουμάδες, χωρίς μαγιά γίνονται πλακέ και τραγανές.
    • Τηγανίζονται πάντα σε ελαιόλαδο γιατί η μισή νοστιμιά της οφείλεται στο τηγάνισμα της ζύμης στο καλό ελαιόλαδο.
    • Απολαύστε τις τηγανίτες σας με πετιμέζι για μια vegan απόλαυση.
    • Αν έχετε χρόνο μπορείτε να αφήσετε την ζύμη σκεπασμένη να σταθεί για περισσότερη ώρα από 15′. Θα γίνουν πιο αφράτες έτσι.
    • Μπορείτε να κάνετε και τηγανίτες με ό,τι αλεύρι έχετε. Δηλαδή να χρησιμοποιήσετε αλεύρι χωρίς διογκωτικά πχ σταρένιο ή για όλες χρήσεις. Τότε όμως θα γίνουν πιο πλακέ στο σχήμα. Όπως και να τις φτιάξετε είναι απίθανες.

    Πηγή: argigo.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά