Λαχταριστά πικάντικα μπιφτέκια με μουστάρδα και κάπαρη!


Η Τσικνοπέμπτη είναι μόλις λίγες μέρες μακριά και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σου προτείνει μια διαφορετική και ιδιαίτερη συνταγή για μπιφτέκια που σίγουρα θα λατρέψεις και ταυτόχρονα θα εντ…


Loading...


Η Τσικνοπέμπτη είναι μόλις λίγες μέρες μακριά και το Athensmagazine.gr είναι εδώ για να σου προτείνει μια διαφορετική και ιδιαίτερη συνταγή για μπιφτέκια που σίγουρα θα λατρέψεις και ταυτόχρονα θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου. Και δεν είναι άλλη από αυτά τα λαχταριστά πικάντικα μπιφτέκια με μουστάρδα και κάπαρη. Αν πάλι θέλεις να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και προσέχεις τη διατροφή σου τότε καλύτερα να προτιμήσεις τα ονειρεμένα μπιφτέκια κοτόπουλου που σου προτείναμε εχθές.

200γρ. κιμά μοσχαρίσιο
200γρ. κιμά χοιρινό
5 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 αβγό
1 κουτ. σούπας κάππαρη
1 κουτ. σούπας μουστάρδα μαλακή
1 κρεμμύδι μέτριο, σε 4 κομμάτια
1 φλιτζάνι νερό ανθρακούχο
1 φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Σε ένα μικρό μπλέντερ βάζετε και πολτοποιείτε την κάππαρη και το κρεμμύδι με τη μουστάρδα.

Βήμα 2
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζετε τους 2 κιμάδες, τη φρυγανιά, το αβγό, το πολτοποιημένο μίγμα με τη κάππαρη, το ανθρακούχο νερό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3
Λαδώνετε πάλι τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Λαδώνετε ένα ταψί φούρνου και απλώνετε τα μπιφτέκια. Τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λεπτά. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5-6 λεπτά ακόμη.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε με πατάτες φούρνου λεμονάτες.

Πηγή

Δεν θα την αλλάζεις αυτή τη συνταγή: Ζουμερά μπιφτέκια με κασέρι!

Ζουμερά μπιφτέκια με τυρένια γέμιση που ψήνονται στη σχάρα και γίνονται η καλύτερη επιλογή για υπαίθρια ψησίματα.

Συνοδεύονται ιδανικά από ψητές πατάτες και σπιτική κέτσαπ.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια

800γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από σπάλα)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας τυρί κρέμα
100γρ. κασέρι πικάντικο, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 καuτερή πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τις πατάτες

1 κιλό πατάτες μεσαίου μεγέθους, σε φέτες πάχους 1,5-2εκ.
½ φλιτζάνι κέτσαπ σπιτική
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

undefined

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε τον κιμά, το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε δυνατά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και χωρίζετε το μίγμα σε 4 ίσα μέρη.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το κασέρι, το σκόρδο και την πιπερίτσα (αν τη χρησιμοποιήσετε).

Σε πάγκο εργασίας πλάθετε το κάθε μέρος του κιμά σε ένα πολύ πλατύ μπιφτέκι και τοποθετείτε στο κέντρο του ¼ από το μίγμα των τυριών. Συνεχίζετε το πλάσιμο και κλείνετε καλά το μπιφτέκι, εγκλωβίζοντας στο κέντρο του κιμά τη γέμιση. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και με τον υπόλοιπο κιμά.

Ψήνετε τα μπιφτέκια στη σχάρα, σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Στο μεταξύ βάζετε τις φέτες πατάτας σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό και τις βράζετε για 8-10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να στεγνώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε την κέτσαπ, την πάπρικα, τα μυρωδικά, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά με σύρμα, προσθέτετε τις πατάτες και ανακατεύετε απαλά για να βραχούν καλά από το μίγμα. Ψήνετε τις πατάτες στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σερβίρετε τις πατάτες ζεστές μαζί με τα μπιφτέκια και συνοδεύετε με σπιτική κέτσαπ.

Το μυστικό για να φτιάξετε νόστιμο λεμονάτο μοσχαράκι! (Video)

Το μυστικό για να φτιάξουμε νόστιμο λεμονάτο μοσχαράκι έδειξε ο Λάμπρος Βακιάρος, με τον σεφ να μας έχει αποκαλύψει και το μυστικό για υπέροχα μακαρόνια με κιμά!

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι ποντίκι (κομμένο σε κύβους)
  • 3 κ.σ. + 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 1 κούπα κονιάκ
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • Ξύσμα και χυμό από 1-2 λεμόνια
  • 7 – 8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία. Παράλληλα, με τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο λαδώνουμε το κρέας και προσθέτουμε
αλάτι και πιπέρι.

2. Τσιγαρίζουμε το κρέας χωρίς να προσθέσουμε έξτρα ελαιόλαδο στην κατσαρόλα ιδανικά σε δύο δόσεις, για να μην ρίξουμε τη θερμοκρασία και το κρέας βράσει. (Σε αυτό το σημείο θέλουμε το κρέας να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα περιμετρικά.)

3. Αφαιρούμε προσωρινά το κρέας από την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά, επαναφέρουμε το κρέας και προσθέτουμε το αλεύρι και τους κόκκους πιπεριού. Ανακατεύουμε καλά
μέχρι να μην βλέπουμε άσπρα σημεία από το αλεύρι στην κατσαρόλα. Δυναμώνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή.

4. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε σχεδόν να εξατμιστεί, για περίπου 2 λεπτά.

5. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το ζωμό κοτόπουλου, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και δίνουμε μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά με μιάμιση ώρες, ανακατεύοντας περιστασιακά.

6. Μόλις το κρέας είναι αρκετά μαλακό, το αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε χυμό λεμονιού (αναλόγως με το πόσο όξινο το θέλουμε) και το θυμάρι ψιλοκομμένο. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε με ρύζι ή ζυμαρικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...