Σοκολατένια τρουφάκια με ζαχαρούχο γάλα έτοιμα σε 15 λεπτά και με 4 υλικά!


Φτιάξτε τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 15 λ. Θα τρελαθείτε μιας και είναι το καλύτερο γλύκισμα!Μια πανεύκολη για αρχάριους και γρήγορη συνταγ…


Loading...


Φτιάξτε τρουφάκια με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα, maltesers και ινδοκάρυδο με 4 μόνο υλικά έτοιμα σε 15 λ. Θα τρελαθείτε μιας και είναι το καλύτερο γλύκισμα!

Μια πανεύκολη για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για τα τέλεια, εθιστικά τρουφάκια! Αν θέλετε ωστόσο να φτιάξετε κάτι που θα κρατήσει περισσότερο, δοκιμάστε αυτήν την τούρτα κόλαση με ζαχαρούχο γάλα, που θα λατρέψετε!

Υλικά συνταγής
500 γρ. cookies σοκολάτας
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
160 γρ. maltesers (30 maltesers)
1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση συνταγής

Θρυμματίζετε στο μούλτι, τα cookies σε σκόνη. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε το συμπυκνωμένο γάλα και τα ανακατεύετε καλά, κατά προτίμηση με τα χέρια σας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μοιράζετε το μείγμα σε 30 περίπου μέρη και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Τα ισοπεδώνετε στη παλάμη σας, βάζετε στη μέση από ένα maltesers και το κλείνετε περιμετρικά ώστε “να καλυφθούν τα maltesers.

Ρίχνετε μέσα σε ένα μπολ το ινδοκάρυδο βουτάτε μέσα τα μπαλάκια, τα κυλάτε μέχρι να καλυφθούν καλά με το ινδοκάρυδο και … τα απολαμβάνετε. Τα διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 1 εβδομάδα.

Γλυκό ψυγείου τετράχρωμο!

Μετά την λαχταριστή τούρτα με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα, ανακαλύψαμε μια εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου… τετράχρωμο.

Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει!

Υλικά

Παντεσπάνι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 μπέικιν
Κρέμα
3 φακελάκια σκόνη σαντιγί
400 γρ. τυρί κρέμα
4 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
600ml γάλα (για την σαντιγί)
Γλάσο σοκολάτας
4 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές κακάο
100 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, το μπέικιν, το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 32cm, το απλώνουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, το ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και το βρέχουμε με 1 φλιτζάνι γάλα.
Χτυπάμε την σαντιγί σε σκόνη με το γάλα μέχρι που να πήξουν και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα μισό βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τις κρέμες σκεπασμένες στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίς να ξεφορμάρουμε ρίχνουμε την σκούρα κρέμα πάνω από το παντεσπάνι, τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά καλύπτουμε με την λευκή κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κακάο και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ανακατεύουμε συνεχώς γιατί μπορεί εύκολα να πιάσει.
Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε την σοκολάτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν είναι εντελώς κρύα την ρίχνουμε στο γλυκό μας και την απλώνουμε.
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.

Το φραουλένιο γλυκάκι ψυγείου της γιαγιάς! Γρήγορο και με ελάχιστες θερμίδες!

Ένα γλυκό ψυγείου πολύ δροσερό, πολύ γρήγορο, οικονομικό και με ελάχιστες θερμίδες. Θα το λατρέψετε μιας και είναι φρουτένιο!

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, γιατί φούρνο μπορεί να μη χρειαζόμαστε για το γλυκό μας αλλά σίγουρα θέλουμε ψυγείο για αρκετή ώρα. Τα υλικά πιθανότατα να τα έχουμε και στο σπίτι, ειδικά αν υπάρχουν μικρά και μεγάλα παιδιά. Ωστόσο αν προτιμάτε τις πιο όξινες γεύσεις μπορείτε να δοκιμάσετε αυτό το γλυκό ψυγείου με λεμόνι!

Υλικά για τη βάση

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ

100 γρ. γάλα για την κρέμα

3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια

2 λίτρα γάλα

180 γρ. ζάχαρη

Για την επιφάνεια και τη διακόσμηση:

1 φακελάκι ζελέ φράουλα

λίγες φράουλες φρέσκιες

Εκτέλεση

Τα πράγματα είναι ιδιαιτέρως εύκολα. Παίρνουμε ένα ταψί ή πυρέξ τετράγωνο και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα που προηγουμένως τα έχουμε βουτήξει ελαφρώς στο γάλα.

Ετοιμάζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν στο φακελάκι. Θέλουμε να πετύχουμε μια κρέμα απαλή, ώστε το γλυκό μας να έχει ωραία υφή και να μην είναι πολύ πηχτό.

Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη, κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη μισή πάνω από τα μπισκότα, επαναλαμβάνουμε με άλλη μία στρώση μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα.

Στρώνουμε λίγο την κρέμα κουνώντας το ταψί δεξιά – αριστερά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Πλένουμε τις φράουλες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.

Μετά από δύο ώρες περίπου φτιάχνουμε το ζελέ φράουλα, πάλι με τις οδηγίες που υπάρχουν στο γνωστό φακελάκι, αφήνουμε λίγο στην άκρη και πάμε ν’ ασχοληθούμε ξανά με τις φράουλες.

Αφού τις κόψουμε στη μέση, τις τοποθετούμε πάνω από την κρέμα όπως θέλουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε από πάνω το ζελέ με μια κουτάλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο ξανά να παγώσει καλά και μετά… γινόμαστε όλοι παιδιά.

Σημείωση: Aν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα φρούτα αντί για φράουλες, όπως επίσης να τα παραλείψετε εντελώς.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...