Απλώνει φύλλο πίτας και το κόβει σε πολλές λωρίδες…Δεν φαντάζεστε το αποτέλεσμα!


Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή της κλασικής μηλόπιτας, που θα σας ξετρελάνει και αποτελεί το καλύτερο σνακ!Με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε απίθανα τσιπς μηλόπιτας. Η διαδικασία είναι απλή, αφού…


Loading...


Η συνταγή αυτή είναι μια παραλλαγή της κλασικής μηλόπιτας, που θα σας ξετρελάνει και αποτελεί το καλύτερο σνακ!

Με λίγα υλικά μπορείτε να φτιάξετε απίθανα τσιπς μηλόπιτας. Η διαδικασία είναι απλή, αφού χρειάζεται μόνο η γέμιση για μηλόπιτα και φύλλα μηλόπιτας, σε αντίθεση με την κλασική μηλόπιτα με σπιτική ζύμη!

Η συνταγή αυτή δεν χρειάζεται πολλά υλικά και σε 25-30 λεπτά είναι έτοιμη. Απλώστε την γέμιση πάνω στο φύλλο και βάλτε από πάνω ακόμα ένα. Στην συνέχεια, με έναν κόφτη πίτσας κόψτε την ζύμη σε λωρίδες για να φτιάξετε τα τσιπς.

Δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος, μπορείτε να τα κάνετε όσο χοντρά ή λεπτά θέλετε. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τα κόψετε όπως στην παρακάτω εικόνα:

Απλώνει φύλλο πίτας και το κόβει σε πολλές λωρίδες...Δεν φαντάζεστε το αποτέλεσμα!

Μετά βάλτε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα για να μην κολλήσουν τα τσιπς και γεμίστε το. Ρίξτε από πάνω ένα μίγμα από 1/4 κούπας ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα και 1 κ.γ. κάρδαμο. Ψήστε για 15-20 λεπτά και είναι έτοιμα.

Μπορεί να μην μοιάζουν εξωτερικά με μηλοπιτάκια, αλλά η γεύση και η μυρωδιά τους είναι η ίδια.

Γλυκό ψυγείου τετράχρωμο!

Μετά την λαχταριστή τούρτα με μπισκότο και ζαχαρούχο γάλα, ανακαλύψαμε μια εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου… τετράχρωμο.

Πρόκειται για μια απλή και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει!

Υλικά

Παντεσπάνι
4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4 κουταλιές κακάο
2 βανίλιες
1 μπέικιν
Κρέμα
3 φακελάκια σκόνη σαντιγί
400 γρ. τυρί κρέμα
4 κουταλιές πραλίνα φουντουκιού
600ml γάλα (για την σαντιγί)
Γλάσο σοκολάτας
4 φλιτζάνια γάλα
4 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά αλεύρι
2 κουταλιές κορν φλάουρ
2 κουταλιές κακάο
100 γρ. κουβερτούρα

Οδηγίες

Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, το μπέικιν, το κακάο, το αλεύρι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 32cm, το απλώνουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς, το ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα και όταν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμο.
Το αφήνουμε να κρυώσει, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και το βρέχουμε με 1 φλιτζάνι γάλα.
Χτυπάμε την σαντιγί σε σκόνη με το γάλα μέχρι που να πήξουν και προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο και στο ένα μισό βάζουμε την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε τις κρέμες σκεπασμένες στο ψυγείο για 1 ώρα.
Χωρίς να ξεφορμάρουμε ρίχνουμε την σκούρα κρέμα πάνω από το παντεσπάνι, τα βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και μετά καλύπτουμε με την λευκή κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουερ, το κακάο και ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα.
ΠΡΟΣΟΧΗ ανακατεύουμε συνεχώς γιατί μπορεί εύκολα να πιάσει.
Όταν αρχίσει να πήζει ρίχνουμε την σοκολάτα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν είναι εντελώς κρύα την ρίχνουμε στο γλυκό μας και την απλώνουμε.
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...