Δεν θα αφήσετε ούτε κομμάτι από την πίτα της Βέφας Αλεξιάδου – Έχει κανέλα και μοναδικό φρούτο


Από αυτή την πίτα της Βέφας Αλεξιάδου δεν θα αφήσετε ούτε κομμάτι! Έχει κανέλα και είναι από ένα μοναδικό φρούτο που οι περισσότεροι από εμάς τρώμε αλλά και μας αρέσει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες …


Loading...


Από αυτή την πίτα της Βέφας Αλεξιάδου δεν θα αφήσετε ούτε κομμάτι! Έχει κανέλα και είναι από ένα μοναδικό φρούτο που οι περισσότεροι από εμάς τρώμε αλλά και μας αρέσει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ είναι ιδιαίτερο.

Υλικά
1 πυρέξ 26-28
2 και 1/4 κούπας αλεύρι (εγώ βάζω up)
1 κούπα άχνη
2/3 κούπας κρύο βούτυρο
1 μικρή κομπόστα ροδάκινο
κανέλλα
200 γρ. τυρί κρέμα (εγώ βάζω light)
1 κουτί ζαχαρούχο
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ανακατεύω με τα χέρια το βούτυρο με το αλεύρι και την άχνη μέχρι να μην έχω κομματάκια βουτύρου. Στρώνω τα 3/4 του μίγματος σε ταψάκι 26-28. Ψήνω στους 180 αντιστάσεις για 10′.

Μόλις ξεφουρνίσω την τάρτα τοποθετώ πάνω τα ροδάκινα χωρίς το σιρόπι, κομμένα σε φέτες.

Χτυπάω ελαφρά το τυρί με το γάλα και τη βανίλια να ομογενοποιηθούν. Πασπαλίζω με κανέλλα τα ροδάκινα και προσθέτω το μίγμα του τυριού.

Από πάνω ρίχνω το υπόλοιπο μίγμα τάρτας ομοιόμορφα να καλύψει την επιφάνεια. Ψήνω στους 180 αέρα για 35 λεπτά περίπου.

Επίσης, έχουμε ακόμα μια συνταγή της Βέφας από την Πόλη! Μπακλαβά ρολό με κανέλα!

Βέφα Αλεξιάδου: Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο – κανέλα! Από τις πρώτες συνταγές της που έκαναν επιτυχία!

Το Youweekly.gr σήμερα θα σας παρουσιάσει μια από τις πρώτες συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου που έκαναν τεράστια επιτυχία! Πάστα φλώρα με μαρμελάδα μήλο – κανέλα για να γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

Η κορυφαία μαγείρισσα έχει μείνει στην ιστορία με τις συνταγές της και γι αυτό κάθε tips που μας δίνει ξέρουμε πως θα έχει την απόλυτη επιτυχία! Οπότε τρέξε πάρε τα 8 παρακάτω υλικά και ξεκίνα! Δεν θα σηκωθεί κανείς από το τραπέζι.

Πάστα φλώρα με τραγανή, μπισκοτένια βάση, με συνταγή από τα πρώτα βιβλία της Βέφας Αλεξιάδου.

Υλικά

1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (250 γρ.)

1/3 κούπας ζάχαρη

2 κροκάδια

2 κ.σ. κονιάκ

1/4 κ.γ. βανίλια (ή 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού)

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

350-400 γρ. μαρμελάδα (όποια προτιμάτε, εμείς προτείνουμε μήλο – κανέλα για να κάνετε την διαφορά)

Εκτέλεση

Φροντίζουμε τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει. Ρίχνουμε και χτυπάμε ένα ένα τα κροκάδια και μετά το κονιάκ και τη βανίλια. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το αλεύρι (που το έχουμε ανακατέψει με την μπέικιν) σε 2-3 δόσεις και ζυμώνουμε απαλά με τα δάχτυλα, ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά και αφράτη σαν του κουραμπιέ. Δεν χρειάζεται πολύ ζύμωμα για να μην σφίξει.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψάκι ή ταρτιέρα περίπου 25 εκατοστών και στρώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης καλύπτοντας και τα τοιχώματα μέχρι ύψους 1,5 – 2 εκατοστά. Απλώνουμε πάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα.

Το 1/3 της ζύμης που κρατήσαμε το πλάθουμε κορδόνια και στολίζουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη. Μπορούμε να την διατηρήσουμε ακάλυπτη, εκτός ψυγείου για μια εβδομάδα. Διατηρείται πολύ καλά εκτός ψυγείου μέσα στην καμπάνα του κέικ.

Εναλλακτικά, με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, αντί για κορδόνια μπορούμε να κόψουμε τη ζύμη με κουπ πατ και να στολίσουμε την επιφάνεια ή με την ίδια τραγανή ζύμη να φτιάξουμε σοκολατένια φινιστρίνια, με μια θάλασσα πραλίνας στο κέντρο και σταγόνες σοκολάτας τριγύρω. Σε κάθε περίπτωση είναι τέλεια!

Καλή επιτυχία!

Μια συνταγή από cookpad.com

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Βέφα Αλεξιάδου: Φτιάχνει ανάποδο κέικ με καραμελωμένα σταφύλια και μήλα! Βάζει και κανέλα και γίνεται χαμός στην κουζίνα!

Βέφα Αλεξιάδου: Το στρούντελ μήλου της δεν μοιάζει με τα άλλα! Έχει κανέλα και αν δεν τρως φρούτα σώθηκες!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
Loading...