Συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα, γραβιέρα


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με κλασική συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα και γραβιέρα! Αν θέλετε κάτι διαφορετικό διαβάστε για την συνταγή τυρόπιτας με μέλι.
    Πάμε να την δούμε αναλυτικά π…


    Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με κλασική συνταγή για τυρόπιτα με κασέρι, φέτα και γραβιέρα! Αν θέλετε κάτι διαφορετικό διαβάστε για την συνταγή τυρόπιτας με μέλι.

    Πάμε να την δούμε αναλυτικά παρακάτω:

    Ένα από τα πιο κλασικά και λαχταριστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας είναι η παραδοσιακή τυρόπιτα. Ταιριάζει σε κάθε περίσταση, από ένα γιορτινό τραπέζι μέχρι και το φαγητό που θα έχεις έτοιμο και θα απολαμβάνεις μέσα σε όλη την εβδομάδα, κάθε ώρα της μέρας. Δοκίμασε την τέλεια συνταγή για τυρόπιτα που θα βρεις παρακάτω.

    Συνταγή για τυρόπιτα | Με τρία τυριά, κασέρι, φέτα και γραβιέρα

    Υλικά

    • 8 φύλλα μπακλαβά
    • 250 γραμμ. κασέρι
    • 250 γραμμ. φέτα
    • 250 γραμμ. γραβιέρα
    • 400 γραμμ. γάλα
    • 200 γραμμ. βούτυρο
    • 4 αυγά

    Eκτέλεση

    Aλείφουμε το ταψάκι με λιωμένο βούτυρο. Aπλώνουμε 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ένα ένα.
    Kόβουμε όλα τα τυριά ψιλά ψιλά φετάκια, τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε πάνω στα φύλλα.
    Πάνω στα τυριά βάζουμε τα άλλα 4 φύλλα που τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Xτυπάμε τα 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με το γάλα.
    Xαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε τα αυγά και το γάλα. Tην ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και την αφήνουμε να σταθεί 2 ώρες. Mετά την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 30’.

    Πηγή: Πολίτικη κουζίνα της Λωξάντρας – Τηλεθεατής

    Λαδοπεταχτή: Η λαχταριστή και ιδιαίτερη τυρόπιτα από τη Θεσσαλία

    Οι τυρόπιτες είναι παράδοση στην Ελλάδα γι’ αυτό και ανά περιοχή αλλάζουν ονομασία, υλικά και τρόπο παρασκευής, για παράδειγμα, δείτε εδώ την τυρόπιτα που “κατάγεται” από την Ήπειρο. Το Athensmagazine.gr σήμερα σας φέρνει μια ιδιαίτερη συνταγή από τη Θεσσαλία και δεν είναι άλλη από την λαδοπεταχτή τυρόπιτα που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε και θα φτιάχνετε ξανά και ξανά. Πάρτε χαρτί και μολύβι!

    Χρόνος Εκτέλεσης: 60 λεπτά
    Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά
    Ποσότητα: 6-8 άτομα

    Υλικά:

    • 200 γρ. αλεύρι
    • 250 γρ. τυρί φέτα
    • 100 γρ. κεφαλοτύρι
    • 250 γρ. πρόβειο ή στραγγιστό γιαούρτι
    • 150 ml γάλα
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 80 ml. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Αλάτι

    τυρόπιτα

    Εκτέλεση

    Βήμα 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C.

    Βήμα 2: Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γάλα, τα αυγά, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι τριμμένο και τη φέτα θρυμματισμένη.

    Βήμα 3: Χρησιμοποιούμε μεγάλο ταψί γιατί ο χυλός δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος το ένα δάχτυλο. Αλείφουμε το ταψί πολύ καλά με το μισό ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χυλό.

    Mε το υπόλοιπο ελαιόλαδο λαδώνουμε τα χέρια μας και τον απλώνουμε ομοιόμορφα.

    Βήμα 4: Ψήνουμε την τυρόπιτα στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και στους 200ο C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγο η πίτα και σερβίρουμε.

    Σημειώσεις για τη συνταγή:
    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πρόβειο γιαούρτι

    Χρησιμοποιούμε εκτός από φέτα και κατσικίσιο τυρί, αν θέλουμε

    Πηγή: funkycook.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...