Θέλει μόνο 10 λεπτά να φτιαχτεί και 3 ώρες στο ψυγείο – Το πιο ονειρικό γλυκό ψυγείου με φράουλες


    Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ, φράουλες και μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι συναρπαστικό, εχει απίστευτη γεύση και πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε, όπως και αυτό με σοκολάτα ειδικά αν…


    Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με ζελέ, φράουλες και μπισκότα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Είναι συναρπαστικό, εχει απίστευτη γεύση και πρέπει να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε, όπως και αυτό με σοκολάτα ειδικά αν είσαι λάτρης.

    Το γλυκό ψυγείου με φράουλες

    Υλικά

    • 1 κ. γιαούρτι στραγγιστό
    • 250 γρ. τυρί κρέμα
    • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή)
    • 4-6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
    • 2 συσκ. μπισκότα πτι μπερ (ή γεμιστά μπισκότα φράουλα)
    • 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα (ή ζελέ φράουλα)
    • Λίγες φρέσκες φράουλες

    Παρασκευή

    • Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το τυρί κρέμα και την άχνη.
    • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
    • Προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα και με απαλές κινήσεις ανακατεύουμε.
    • Στήνουμε σε μεγάλη φόρμα δαχτυλίδι ή πυρέξ.
    • Κάνουμε στρώσεις κρέμα μπισκότα, τελειώνοντας με κρέμα.
    • Μπορείτε εναλλακτικά να σπάσετε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια και να τα ανακατέψετε με την κρέμα.
    • Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα φράουλα για λίγο σε μια κατσαρόλα ώστε να αραιώσει η υφή της.
    • Εναλλακτικά στην επικάλυψη μπορείτε να βάλετε ζελέ φράουλα.
    • Αφού κρυώσει λίγο τη ρίχνουμε στην επιφάνειά του.
    • Για το δροσερό γλυκό ψυγείου με πτι μπερ και γιαούρτι γαρνίρουμε με φράουλες ολόκληρες ή σε φέτες.
    • Το παγώνουμε για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.

    Αν δεν σας αρέσουν οι φράουλες, φτιάξε με λεμόνι

    Γλυκό ψυγείου Αργυρώ

    Πανεύκολο και μυρωδάτο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού. Έχει μέσα μπισκότα ολικής άλεσης και κρέμα γάλακτος. Ένα γλυκό ψυγείου που ταιριάζει τέλεια με τον καφέ, όπως και αυτό το οικονομικό μπισκοτογλυκό.

    Υλικά

    • 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
    • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
    • 750 γρ. ανθότυρο κρέμα
    • 3 αυγά
    • 1 φλ. ζάχαρη
    • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
    • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

    Για το γαρνίρισμα

    • Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

    Εκτέλεση

    • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    • Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.
    • Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
    • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.7
    • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.
    • Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
    • Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.
    • Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.
    • Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
    • Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.
    • Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

    Πηγή: Argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Η πορτοκαλόπιτα της τεμπέλας – Έτοιμη σε 30 λεπτά με μόνο λίγα υλικά

    Σκέτη απόλαυση η πανακότα με λεμόνι – Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...