Καλοκαίρι στο πιάτο σας: Τηγανητοί κολοκυθοανθοί με μέλι και ξύδι


    Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξύδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.Δείτε επίσης: Μπριζόλα με ελαιόλαδο και ξύδι: Η τέλεια …


    Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξύδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.

    Δείτε επίσης: Μπριζόλα με ελαιόλαδο και ξύδι: Η τέλεια μαρινάδα με 3 υλικά που θα φέρει το κρέας… σε άλλο επίπεδο!

    Μερίδες: 2

    Υλικά

    • 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 ml ανθρακούχο νερό
    • 50 γρ. μέλι
    • 50 ml ξύδι από λευκό κρασί
    • φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
    • 6 άνθη κολοκυθιού, χωρίς τους στήμονες

    Καλοκαίρι στο πιάτο σας: Τηγανητοί κολοκυθοανθοί με μέλι και ξύδι

    Διαδικασία

    Βήμα 1

    Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το ανθρακούχο νερό για να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και το ξύδι.

    Βήμα 2

    Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι γεμίζοντας το κατά το 1/3 σε ύψος. Προσθέτουμε τα άνθη κολοκυθιού στο κουρκούτι, μέχρι να καλυφθούν καλά. Τηγανίζουμε για 1΄-2΄ μέχρι να γίνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.

    Πηγή: olivemagazine.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...