Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξύδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.Δείτε επίσης: Μπριζόλα με ελαιόλαδο και ξύδι: Η τέλεια …
Ετοιμάζουμε έναν από τους πιο δημοφιλείς μεζέδες του καλοκαιριού. Τηγανίζουμε κολοκυθοανθούς με μέλι και ξύδι και γίνονται πιο τραγανοί από ποτέ.
Δείτε επίσης: Μπριζόλα με ελαιόλαδο και ξύδι: Η τέλεια μαρινάδα με 3 υλικά που θα φέρει το κρέας… σε άλλο επίπεδο!
Μερίδες: 2
Υλικά
- 75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 ml ανθρακούχο νερό
- 50 γρ. μέλι
- 50 ml ξύδι από λευκό κρασί
- φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
- 6 άνθη κολοκυθιού, χωρίς τους στήμονες
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε σιγά-σιγά με το ανθρακούχο νερό για να γίνει μια ομοιογενής και λεία ζύμη. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το μέλι και το ξύδι.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε σε μεσαία φωτιά το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι γεμίζοντας το κατά το 1/3 σε ύψος. Προσθέτουμε τα άνθη κολοκυθιού στο κουρκούτι, μέχρι να καλυφθούν καλά. Τηγανίζουμε για 1΄-2΄ μέχρι να γίνουν τραγανά, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα αλατοπιπερώνουμε.
Πηγή: olivemagazine.gr
Δείτε και αυτά