Φτιάξτε λαχταριστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε …
Φτιάξτε λαχταριστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά και ελάχιστα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε κρέας, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια.
- 600 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι ή ανάμεικτο)
- 2 ασπράδια
- 1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο
- 1 κ.σ. κύμινο τριμμένο
- 1 κ.σ. κάρυ
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.σ. ούζο ή ξύδι λευκό
- 1/2 χυμό λεμονιού
- Λίγη φρυγανιά για να σφίξει ο κιμάς
- Αλάτι, άνηθος ψιλοκομμένος ή δυόσμος ψιλοκομμένος προαιρετικά
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά μας.
- Ανακατεύουμε καλά-καλά όλα μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά το μείγμα με τα χέρια μας βρεγμένα με νερό να μην κολλάνε μεταξύ τους.
- Στο τέλος ρίχνουμε χυμό λεμονιού.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια ρίχνοντας από πάνω τριμμένη φρυγανιά για να είναι όμορφα.
- Βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά.
- Σερβίρουμε με μία σαλάτα και ρύζι βρασμένο ή πατάτα τηγανητή.
Πηγή: cookpad.com
Κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
- 2 αυγά
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ ρίγανη
- 3 κ.σ. γιαούρτι
- 4 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
- 1 φλ. φρυγανιά
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ξύδι για το πλάσιμο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- πατάτες για το σερβίρισμα
- 500 γραμ. τριμμένες ντομάτες
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
- λίγη ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- στραγγιστό γιαούρτι για το σεβίρισμα
- Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι, βάζοντας στο μπλέντερ το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Τα αλέθουμε.
- Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και τον περιχύνουμε με τα πολτοποιημένα λαχανικά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο στο ψυγείο.
- Βρέχουμε τα χέρια με ξύδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
- Τα σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και τηγανητές πατάτες.