Τυρόπιτα express – Εύκολη συνταγή που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά


    Θέλετε να φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή express που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά. Σίγουρα θα την λατρέψετε. Σε περίπτωση, που δεν θέλετε να φάτε τυρόπιτα, δείτε ε…


    Θέλετε να φτιάξετε μια εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα; Σας έχουμε την τέλεια συνταγή express που είναι έτοιμη σε 15 λεπτά. Σίγουρα θα την λατρέψετε. Σε περίπτωση, που δεν θέλετε να φάτε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μπουγάτσα.

    Πάμε να δούμε υλικά αλλά και εκτέλεση:

    Υλικά

    • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
    • 6 αυγά
    • 400γρ κρέμα γάλακτος
    • 500-600γρ τυριά τριμμένα
    • 700ml γάλα
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Λίγο σκόρδο σκόνη(προαιρετικά)
    • 10 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

    Εκτέλεση

    • Σε ένα μεγάλο ταψί σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε τα 500ml γάλα, τα 200ml κρέμα γάλακτος και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή σύρμα.
    • Προσθέτουμε τα τυριά (κρατάμε λίγο για το τέλος), το ψιλοκομμένο ζαμπόν, λίγο τριμμένο σκόρδο και ανακατεύουμε
    • Παίρνουμε τα φύλλα ένα ένα, τα σουρώνουμε (σαν ακορντεόν) και τα βάζουμε στο ταψί να βραχούν καλά.
    • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί που έχουμε κρατήσει, ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια
    • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια

    Τυροπιτάρι ή γκιουζλεμέδες – Η τηγανητή τυρόπιτα της Εύβοιας

    Όποιο menu κι αν κοιτάξετε στα εστιατόρια όλης της Εύβοιας, στα “ορεκτικά”, θα βρείτε το τυροπιτάρι. Μια παραδοσιακή τηγανητή τυρόπιτα, που σίγουρα θα λατρέψετε. Πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη συνταγή. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ μια συνταγή για ζαμπονοκασερόπιτα.

    Υλικά

    Για την ζύμη:

    • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 220-250γρ. νερό (όσο πάρει)
    • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
    • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 90γρ λάδι

    συνταγές για τυρόπιτα

    Για την γέμιση:

    • 500γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
    • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
    • 1 αυγό
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    • Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι,το ξύδι,το λάδι,το αλάτι και ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
    • Την κάνουμε μπάλα, την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
    • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για την γέμιση.
    • Χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 μπαλάκια,παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι,το ανοίγουμε σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο,βάζουμε στο καθένα απο μια γεμάτη κουταλιά γέμιση και τα κλείνουμε προσεκτικά σε φάκελο.
    • Τηγανίζουμε σε καuτό ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...