Αυγόφετες με μέλι και κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Όπως τις τρώγαμε στο σπίτι της γιαγιάς


    Αν θέλετε χορταστικό, θρεπτικό και πεντανόστιμο πρωινό, τότε αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η συνταγή που ψάχνετε! Θα σας θυμίσουν κάτι από το σπίτι…

    ... της γιαγιάς που σας τις ετοίμαζε όταν ήσασταν μικροί!Μια συνταγή από το argiro.gr που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, στο χωριό της γιαγιάς. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να τις φτιάξετε μόνοι σας! ...

    Αν θέλετε χορταστικό, θρεπτικό και πεντανόστιμο πρωινό, τότε αυτές οι γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι η συνταγή που ψάχνετε! Θα σας θυμίσουν κάτι από το σπίτι της γιαγιάς που σας τις ετοίμαζε όταν ήσασταν μικροί!

    Μια συνταγή από το argiro.gr που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, στο χωριό της γιαγιάς. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά και τα βήματα για να τις φτιάξετε μόνοι σας!

    Υλικά Συνταγής

    • 3 αυγά
    • 1 φλ. γάλα
    • 2-3 σταγόνες βανίλια
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί περίπου 2 εκατοστά η κάθε μια
    • 100 γραμ. βούτυρο

    Για το σερβίρισμα

    • μέλι θυμαρίσιο και κανέλα ή κανελοζάχαρη
    • μπανάνα ή φράουλες

    Εκτέλεση

    • Για να φτιάξουμε τις γλυκές αυγοφέτες με μέλι ή κανελοζάχαρη (french toast), σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αλάτι με ένα σύρμα και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος, που να χωράει το ψωμί και περιχύνουμε με το μείγμα αυγού.
    • Τα αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά και να ρουφήξουν το μείγμα. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε ακόμη 10 λεπτά να ρουφήξουν το υγρό μείγμα
    • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε λίγο βούτυρο να λιώσει. Πιάνουμε μια μια φέτα, την κρατάμε λίγο για να στραγγίσει και τη βάζουμε στο τηγάνι.
    • Ροδίζουμε κάθε αυγοφέτα για 2-3′ και αναποδογυρίζουμε για να ροδίσει και από την άλλη. Προσθέτουμε λίγο βούτυρο και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες κατά τον ίδιο τρόπο.
    • Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα ή κανελοζάχαρη. Ακουμπάμε λίγο βούτυρο στη ζεστή αυγοφέτα για να λιώσει.
    • Αν θέλουμε σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.

    Αν θες, ωστόσο, ακόμα μια γρήγορη συνταγή για πρωινό αυτά τα πιτσάκια θα σε ξετρελάνουν!

    Αυγοφέτες αλμυρές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σαν αυτές που μας έφτιαχνε η γιαγιά μας

    Εύκολα και γρήγορα, μπορείτε να έχετε στο πιάτο σας αυτές τις χορταστικές και νόστιμες αυγοφέτες.

    Υλικά Συνταγής

    • 4 φέτες τυρί για τοστ
    • 2 φέτες ζαμπόν
    • μουστάρδα προαιρετικά
    • 2 αυγά
    • 1/2 φλ. γάλα
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • μέλι για το σερβίρισμα
    • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    Εκτέλεση

    • Για τις αλμυρές αυγοφέτες με ψωμί του τοστ, βάζουμε πρώτα πάνω σε μια φέτα ψωμί (προαιρετικά αλείφουμε μουστάρδα) μία φέτα τυρί, μία φέτα ζαμπόν και καλύπτουμε με μία φέτα ψωμί. Πιέζουμε ελαφρά.
    • Χτυπάμε αυγά με γάλα και αλάτι να ενωθούν. Βουτάμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να ροδίσουν από κάθε πλευρά.
    • Τα κόβουμε διαγώνια και σερβίρουμε με μέλι.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Λαδόπιτα Λευκάδος με κανέλα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρέσκο γάλα και κονιάκ

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά