Σαλάτα κόσλοου με λάχανο, καρότο και μαγιονέζα: Το τέλειο συνοδευτικό για τα κυρίως πιάτα σας


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Η  σαλάτα κόσλοου ( Coleslaw)  είναι πολύ νόστιμη και αρέσει σε όλη την οικογένεια. Δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή ενώ χρειάζεται μόλις 15…

    ...ται μόλις 15΄για να ετοιμαστεί. Μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα σκεπάζοντας τη με μεμβράνη χωρίς να βάλετε το dressing. Υλικά (Για 6-8 άτομα)4 φλ. λάχανο (κραμπί) λεπτοκομμένο, 2 φλ. καρότα λεπτοκομμένα, 1 κουταλιά κρεμμύδι τριμμένο (χωρίς τα ζουμιά...


    Η  σαλάτα κόσλοου ( Coleslaw)  είναι πολύ νόστιμη και αρέσει σε όλη την οικογένεια. Δεν είναι δύσκολη στην παρασκευή ενώ χρειάζεται μόλις 15΄για να ετοιμαστεί. Μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη ημέρα σκεπάζοντας τη με μεμβράνη χωρίς να βάλετε το dressing.


    Υλικά (Για 6-8 άτομα)

    4 φλ. λάχανο (κραμπί) λεπτοκομμένο,
    2 φλ. καρότα λεπτοκομμένα,
    1 κουταλιά κρεμμύδι τριμμένο (χωρίς τα ζουμιά του),
    ½ κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη,
    1 κουταλιά ζάχαρη,
    2 κουταλιές χυμό λεμόνι
    1 κουταλιά μηλόξιδο,
    1 φλ. μαγιονέζα,
    ½ φλ. γιαούρτι,
    3/4 κουταλάκι αλάτι,
    1 πρέζα πιπέρι.

    Εκτέλεση

    Σε μία μεγάλη σαλατιέρα βάζετε το λάχανο και το καρότο. Ανακατεύετε καλά και φτιάχνετε τη σάλτσα.


    Σε ένα μπολ, βάζετε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάτε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτετε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.


    Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από το κραμπί και τα καρότα και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε τη σαλατιέρα με πλαστική μεμβράνη και βάζετε τη σαλάτα για 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρετε.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά