Εύκολη συνταγή για αφράτα, νηστίσιμα μηλοπιτάκια σαν της γιαγιάς στο χωριό


    Ποιος είπε ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας πρέπει να στερούμαστε τα γλυκά; Μετά την συνταγή για το νηστίσιμο κέικ-κόλαση, επανερχόμαστε με μια ακόμη γλυκιά, νηστίσιμη συνταγή που θα κερδίσει τις καρ…

    ...διές (και τα στομάχια) μικρών και μεγάλων αφού θυμίζει τη συνταγή της γιαγιάς!Δείτε πώς να φτιάξετε μηλοπιτάκια αφράτα και λαχταριστά:Τι θα χρειαστείτε 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 ml ελαιόλαδο 350 ml νερό 3 κουταλιές του γλυκού λευκό ξύδι 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι 2...

    Ποιος είπε ότι κατά τη διάρκεια της νηστείας πρέπει να στερούμαστε τα γλυκά;

    Μετά την συνταγή για το νηστίσιμο κέικ-κόλαση, επανερχόμαστε με μια ακόμη γλυκιά, νηστίσιμη συνταγή που θα κερδίσει τις καρδιές (και τα στομάχια) μικρών και μεγάλων αφού θυμίζει τη συνταγή της γιαγιάς!

    Δείτε πώς να φτιάξετε μηλοπιτάκια αφράτα και λαχταριστά:

    Τι θα χρειαστείτε

    • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 250 ml ελαιόλαδο
    • 350 ml νερό
    • 3 κουταλιές του γλυκού λευκό ξύδι
    • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
    • 2 κουταλιές του γλυκού baking powder

     Νηστίσιμα Μηλοπιτάκια

    Για την γέμιση:

    • 5 μήλα της επιλογής σας
    • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
    • 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
    • 2 κουταλιές του γλυκού κανέλα τριμμένη
    • 1 φλιτζανάκι του καφέ τριμμένο φουντούκι

    Βἀλτε τον γάντζο ζύμης στο μίξερ σας και προσθέστε στη λεκάνη του όλα τα «στεγνά» υλικά της ζύμης. Αν δεν διαθέτετε μίξερ, ζυμώστε με το χέρι σας ακολουθώντας τις ίδιες οδηγίες.

    Ανακατέψτε και, στη συνέχεια, σιγά σιγά προσθέστε τα υγρά. Αν έχετε μίξερ, η ταχύτητα πρέπει να είναι χαμηλή στην αρχή και μέτρια στη συνέχεια, μέχρι η ζύμη σας να δέσει και να απομακρυνθεί όλο το αλεύρι από τα πλάγια της λεκάνης

    Βήμα 2ο

    Αν κολλάει η ζύμη, προσθέστε λίγο παραπάνω αλεύρι κι αν είναι στεγνή παραπάνω νερό -πάντα σε μικρές ποσότητες.
    Μόλις η ζύμη σας γίνει ελαστική, αφήστε την μισή ώρα σε ένα μπολ, σκεπασμένη με μεμβράνη για να «ξεκουραστεί».

    Βήμα 3ο

    Τρίψτε τα μήλα μέσα σε ένα μπολ.

    Βήμα 4ο

    Μετά προσθέστε τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μίγμα στην άκρη για μισή ώρα. Θα δείτε πως το μήλο θα βγάλει αρκετά υγρά αλλά δεν χρειάζεται να σας απασχολήσει -κρατήστε τα.

    Βήμα 5ο

    Με έναν πλάστη ανοίξτε τη μισή ζύμη και με την βοήθεια ενός ποτηριού που έχει φαρδύ στόμιο, σχηματίστε κύκλους.

    Πάρτε έναν κύκλο στην παλάμη σας και στο κέντρο τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση, την οποία θα έχετε στραγγίξει ελαφρώς πιέζοντας την γέμιση στην άκρη του μπολ προτού την τοποθετήσετε στο ζυμάρι.

    Βήμα 6ο

    Διπλώστε πρώτα τις δύο άκρες προς τη μέση και στη συνέχεια τις άλλες δύο για να δημιουργήσετε μια μπαλίτσα.

    Αναποδογυρίστε την πάνω σε ένα ταψί στο οποίο θα έχετε στρώσει με λαδόκολλα.

    Με ένα πινέλο, αλείψτε το κάθε μηλοπιτάκι με το ζουμί από τη γέμιση.

    Βήμα 7ο

    Ψήστε για 12-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι να πάρουν τα μηλοπιτάκια σας ένα χρυσαφί χρώμα.

    Βήμα 8ο

    Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και πασπαλίστε τα με αρκετή ζάχαρη άχνη!

    Τα μηλοπιτάκια σας είναι έτοιμα!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά