Έβαλε μαγειρική σόδα στα υλικά για τυρόπιτα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!


    Ρίχνει σόδα στα υλικά για τυρόπιτα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια! Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή που θα σας ξετρελάνει! Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί…


    Loading...

    Ρίχνει σόδα στα υλικά για τυρόπιτα! Όταν το δοκιμάσετε θα το κάνετε συνέχεια!

    Διαβάστε αναλυτικά την συνταγή που θα σας ξετρελάνει!

    Μια τυρόπιτα της ευκολίας, που γίνεται μέσα σε ελάχιστα λεπτά, αρκεί να έχετε στο ψυγείο σας τα υλικά και φυσικά τη μαγειρική σόδα!

    Υλικά

    1 πακετο φυλλα κρουστας
    250γρ βουτυρο αγελαδας λιωμενο

    Μειγμα τριμμενων τυριων:
    300γρ φετα η λευκο τυρι
    300γρ κασερι η γκουντα
    100γρ καπνιστο τυρι
    100γρ κεφαλοτυρι
    Πιπερι,ριγανη η λιγο δυοσμο

    Μειγμα γιαουρτιου:
    200γρ γιαουρτι στραγγιστο
    1 κουτακι σοδα με ανθρακικο
    2 αυγα
    Επαλειψη πιτας
    1/2 φλυτζανι εβαπορε γαλα

    Εκτέλεση

    Λιωνουμε το βουτυρο και το μοιραζουμε σε δυο μπωλ.Το ενα το χρησιμοποιουμε για το βουτυρωμα των φυλλων και το αλλο θα το βαλουμε στο μειγμα του γιαουρτιου.

    Βουτυρωνουμε ενα ταψι 35-36εκ,στρωνουμε ακτινωτα 3 φυλλα βουτυρωνοντας τα ενα ενα πεταχτα με ενα πινελο χωρις να ακουμπησουμε το πινελο πανω στο φυλλο για να παραμεινει τραγανο.Πασπαλιζουμε με μια στρωση απο το μειγμα τυριων,βαζουμε δυο φυλλα τσαλακωτα
    βουτυρωνοντας τα ενα ενα,μια στρωση μειγμα τυριων,δυο φυλλα βουτυρωμενα τσακαλωτα,τα υπολοιπα τυρια,κλεινουμε προς τα μεσα τα φυλλα του πατου που εξεχουν και συνεχιζουμε με τα υπολοιπα φυλλα,βουτυρωνοντας ενα ενα και τοποθετωντας τα τσαλακωτα.Χαραζουμε ελαφρως την πιτα για να κοπουν λιγο μονο τα πανω φυλλα.

    Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τη σοδα,το γιαουρτι,τα αυγα και το βουτυρο που κρατησαμε για το μειγμα γιαουρτιου και περιχυνουμε την πιτα μας.

    Στη συνεχεια ριχνουμε απο πανω το εβαπορε και την αφηνουμε για 20′ οπωσδηποτε να φουσκωσει και να ρουφηξει το μειγμα.
    Προθερμαινουμε το φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.

    Βαζουμε την πιτα μας να ψηθει στην τελευταια σχαρα του φουρνου για 1 ωρα περιπου.
    Σημαντικο:Ελεγχουμε αν εχει ροδισει και απο κατω πριν τη βγαλουμε απ’το φουρνο.Την αφηνουμε για 10′ τουλαχιστον να σταθει και μετα την κοβουμε σε κομματια.

    Αν θελουμε βαζουμε μονο 1/2 κιλο φετα η λευκο τυρι και 300γρ κασερι η γκουντα.

    Θεϊκό μπισκοτογλυκό με 5 υλικά! Αν το φας δεν θα αλλάζεις συνταγή!

    Μπισκοτογλυκό με 5 υλικά! Αν το φας δεν θα αλλάζεις συνταγή!

    Μια πολύ εύκολη, για αρχάριους και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο γλυκό με 5 υλικά σε 10 λεπτά! που δεν απαιτεί ψήσιμο.

    Ένα γλυκό με στρώσεις μπισκότων και ανάλαφρη γευστικότατη πλούσια κρέμα τυριού, σοκολάτας και σαντιγί που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένης σας συνήθεια. Μια γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους, για όλες τις περιστάσεις, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.

    1 1/2 πακέτο μπισκότα σοκολάτας πτι μπερ (όσα πάρει)
    440 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
    3 φλ. τσαγιού γάλα
    4 φακελάκια (78 γρ. το ένα) Άνθος Αραβοσίτου Στιγμής με γεύση σοκολάτα

     Μπισκοτογλυκό με 5 υλικά!
    220 γρ. έτοιμη σαντιγί

    Εκτέλεση συνταγής

    Στρώνετε (1 στρώση) μπισκότα σε ένα πυρέξ διαστάσεων 23 x 33 περίπου, φροντίζοντας το ένα να καλύπτει το επόμενο στην άκρη του, ώστε να μην αφήνουν κενά μεταξύ τους. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μπισκότα στο μέγεθος που απαιτείται για να χωρέσουν στα σημεία που θέλετε να καλύψετε και τα στρώνετε καλά για να καλυφθεί πλήρως η βάση.

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα και το χτυπάτε με το μίξερ χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει κρεμώδες και να αφρατέψει. Ρίχνετε σταδιακά το 1 φλ. γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μειώνετε στη χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ, προσθέτετε τη σκόνη κρέμας αραβοσίτου από τα φακελάκια, ρίχνετε σταδιακά και τα υπόλοιπα 2 φλ. γάλα χτυπώντας να ενσωματωθούν πλήρως.

    Αφήνετε το μίξερ και προσθέτετε μέσα στη κρέμα τυριού-σοκολάτας τη σαντιγί, σε 2 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη, με μια μαρίζ, με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Απλώνετε το μισό σοκολατένιο μείγμα στο πυρέξ, πάνω από τη στρώση μπισκότων και το στρώνετε ισομερώς με τη μαρίζ. Από πάνω καλύπτετε όλη την επιφάνεια με άλλη μια στρώση μπισκότων, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία της 1ης παραγράφου, ώστε να μην μείνουν κενά μεταξύ τους.

    Τελειώνετε στρώνοντας το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα από πάνω, ισιώνετε την επιφάνεια, σκεπάζετε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα. Στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σκέτο ή γαρνιρισμένο με φρούτα εποχής ή ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα...
    Loading...