9 Πανέξυπνα Κόλπα για να διατηρήσετε φρέσκα τα Φρούτα και τα Λαχανικά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα


Υπάρχει ένα αρνητικό στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Όλοι γνωρίζουμε, ότι η διάρκεια ζωής τους δεν κρατάει για πάντα. Με το πέρασμα των ημερών, άλλα ξεραίνονται, άλλα μαυρίζουν και άλλα πιάνουν μούχλα…

.... Ευτυχώς, υπάρχουν 9 φανταστικές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα!9 τεχνάσματα αποθήκευσης τροφίμων για την αποφυγή των αλλοίωσής τους:1. Δέστε τα κρεμμύδια σαςΈχετε ένα μάτσο λευκά ή κόκκινα κρεμμύδια; Βάλτε τα μέσα σε καλσόν και δέστε κόμπους ανάμεσα σε κάθε κρεμμύδι για να τα διατηρήσετε...

Υπάρχει ένα αρνητικό στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Όλοι γνωρίζουμε, ότι η διάρκεια ζωής τους δεν κρατάει για πάντα. Με το πέρασμα των ημερών, άλλα ξεραίνονται, άλλα μαυρίζουν και άλλα πιάνουν μούχλα. Ευτυχώς, υπάρχουν 9 φανταστικές λύσεις σε αυτό το πρόβλημα!

9 τεχνάσματα αποθήκευσης τροφίμων για την αποφυγή των αλλοίωσής τους:

1. Δέστε τα κρεμμύδια σας

Έχετε ένα μάτσο λευκά ή κόκκινα κρεμμύδια; Βάλτε τα μέσα σε καλσόν και δέστε κόμπους ανάμεσα σε κάθε κρεμμύδι για να τα διατηρήσετε μέχρι και οκτώ μήνες! Επίσης, αποφύγετε την αποθήκευση κρεμμυδιών με πατάτες.

2. Αγοράστε έναν απορροφητή αερίου αιθυλενίου

Ένα τέτοιο σετ των τριών, κοστίζει 16 δολάρια. Απορροφούν το αιθυλένιο που εκπέμπεται από τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο σας για να διατηρήσετε τα λαχανικά σας φρέσκα τρεις φορές περισσότερο! Επίσης, προσπαθήστε να διατηρήσετε τα προϊόντα που παράγουν αιθυλένιο μακριά από αυτά που είναι ευαίσθητα στο αιθυλένιο. Τα φρούτα και τα λαχανικά που παράγουν αιθυλένιο είναι:

Τα ευαίσθητα σε αιθυλένιο τρόφιμα είναι:

3. Φροντίστε τα βότανα και τα σπαράγγια σας όπως τα λουλούδια

Αποθηκεύστε τα ευαίσθητα βότανα όπως είναι ο μαϊντανός, ο βασιλικός, το κοράνιο, το σχοινόπρασο και τα σπαράγγια μέσα σε βάζα με λίγο νερό, όπως θα κάνατε με τα λουλούδια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια πλαστική σακούλα επάνω τους, ασφαλίστε την με ένα λάστιχο, και ψύξτε τα βότανα σας.

Ωστόσο, αν έχετε λιπαρά βότανα όπως είναι το θυμάρι, δέστε τα χαλαρά μαζί και κρεμάστε τα σε ανοιχτό χώρο. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε και να διατηρήσετε φρέσκα τα βότανα μέσα σε ελαιόλαδο. Τα βότανα θα εγχύουν το λάδι ενώ παγώνουν και οι κύβοι που θα προκύψουν θα είναι πολύ βολικοί για το μαγείρεμα ως βάση ενός πιάτου. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί καλύτερα για το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο, το θυμάρι και τη ρίγανη.

4. Βάλτε τα μούρα να κολυμπήσουν στο ξίδι

Προετοιμάστε ένα μίγμα που να αποτελείται από ένα μέρος λευκό ξύδι ή μηλόξυδο και δέκα μέρη νερού. Ανακατέψτε τα μούρα σας μέσα στο μείγμα, στραγγίστε τα και ξεπλύνετε τα. Στη συνέχεια βάλτε τα στο ψυγείο. Τα μούρα θα διαρκέσουν μια εβδομάδα ή και περισσότερο. Αν κάνετε το ίδιο για τις φράουλες, θα διαρκέσουν σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς να αποκτήσουν μούχλα ή να μαλακώσουν.

5. Προσθέστε ένα μήλο μέσα στο σακί με τις πατάτες σας

Η τοποθέτηση ενός μήλου μαζί με τις πατάτες σας, θα συμβάλει στη διατήρηση της διάρκειας ζωής τους, αποτρέποντάς τες από το να φυτρώσουν.

6. Βουτυρώστε και τυλίξτε το τυρί σας

Η επάλειψη με βούτυρο στην κομμένη πλευρά του τυριού, μπορεί να το κρατήσει από το στέγνωμα. Επίσης, τυλίξτε το τυρί σε χαρτί ή κερωμένο χαρτί και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μια πλαστική σακούλα. Κρατήστε το τυρί σας στο πιο ζεστό μέρος του ψυγείου, δηλαδή το συρτάρι των λαχανικών.

7. Τυλίξτε τα κοτσάνια των μπανανών σας

Τυλίγοντας τα κοτσάνια του τσαμπιού των μπανανών με πλαστικό περιτύλιγμα, θα κρατηθούν για τρεις με πέντε ημέρες περισσότερο από το συνηθισμένο. Οι μπανάνες παράγουν επίσης περισσότερο αέριο αιθυλενίου από οποιοδήποτε άλλο φρούτο, επομένως κρατήστε τα μακριά από άλλα φρούτα και λαχανικά!

8. Τοποθετήστε χαρτοπετσέτα πάνω στη σαλάτα σας

Τοποθετήστε μια χαρτοπετσέτα πάνω από τη σαλάτα και στη συνέχεια τυλίξτε τη με πλαστικό. Το χαρτί θα απορροφήσει την υπερβολική υγρασία από τη σαλάτα, διατηρώντας τη για περισσότερο. Δεν θα υπάρχουν πλέον μαραμένα φύλλα!

9. Αφήστε τις ντομάτες σας να αναπνεύσουν!

Αποθηκεύστε τις ώριμες ντομάτες σε θερμοκρασία δωματίου πάνω στον πάγκο σας, έτσι ώστε να μην ακουμπάει η μια στην άλλη. Μην τις αφήνετε με την σακούλα του παντοπωλείου!

Credit: Healthy-holistic-living

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά