«Ωδή» στη Μακεδονίτισσα γιαγιά: Η παλιά συνταγή τυρόπιτας που θα σας «τρελάνει» τον ουρανίσκο


    Η τυρόπιτα της γιαγιάς είναι η πιο νόστιμη που έχουμε φάει και ειδικά αν η γιαγιά είναι Μακεδονίτισσα, τότε σίγουρα η συνταγή θα είναι εξαιρετική. Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια παλιά συνταγή για τυρόπιτα, η οποία είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Παράλληλα, διαβάστε τη συνταγή για την τυρόπιτα με φύλλα κρούστας. Πηγή: xrysoskoufaki.gr

    ...ζάνια αλεύρι 1/2 κουταλάκι νωπή μαγιά 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι νερό όσο απαιτείται λάδι, λιωμένο βούτυρο περίπου 200 g φέτα (για γέμιση) ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πρώτα ενεργοποιήστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι. Ζυμώστε μία μέτρια...

    Η τυρόπιτα της γιαγιάς είναι η πιο νόστιμη που έχουμε φάει και ειδικά αν η γιαγιά είναι Μακεδονίτισσα, τότε σίγουρα η συνταγή θα είναι εξαιρετική.

    Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε μια παλιά συνταγή για τυρόπιτα, η οποία είναι εύκολη και πολύ νόστιμη. Παράλληλα, διαβάστε τη συνταγή για την τυρόπιτα με φύλλα κρούστας.

    ΥΛΙΚΑ:

    • 5 φλιτζάνια αλεύρι
    • 1/2 κουταλάκι νωπή μαγιά
    • 3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    • νερό όσο απαιτείται
    • λάδι, λιωμένο βούτυρο
    • περίπου 200 g φέτα (για γέμιση)

    τυρόπιτα μακεδονίας

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    • Πρώτα ενεργοποιήστε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 1 κουταλιά αλεύρι.
    • Ζυμώστε μία μέτρια μαλακή ζύμη από το αλεύρι, αλάτι, την ενεργοποιημένη μαγιά και νερό και αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
    • Χωρίστε τη ζύμη σε 10 μπάλες. Κάθε μπάλα την ανοίγεται με έναν πλάστη σε μέγεθος πιάτου.
    • Στη συνέχεια, αλείψτε ένα φύλλο με λάδι και λιωμένο βούτυρο και μετά τοποθετήστε άλλο ένα φύλλο από πάνω.
    • Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα 8 φύλλα ανά 2, ώστε να έχετε 5 διπλά φύλλα σάντουιτς.
    • Στη συνέχεια, ανοίξτε με τον πλάστη κάθε διπλό φύλλο με έναν πλάστη σε μέγεθος όσο το ταψί (No.28).
    • Βάλτε ένα φύλλο στο λαδωμένο ταψί, προσθέστε λίγο λάδι πάνω από το φύλλο και απλώστε το τριμμένο τυρί.
    • Επαναλάβετε το ίδιο με τα άλλα 3 διπλά φύλλα εάν δεν προσθέσετε τυρί στo τελευταίo φύλλο.
      Κόψτε την πίτα σε κομμάτια και απλώστε λίγο λάδι και αφήστε να φουσκώσει για 40 λεπτά ή περισσότερο.
    • Όσο φουσκώνει, τόσο πιο μαλακή γίνεται.
    • Ψήνουμε στους 200 C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν (περίπου 40 λεπτά)

    Πηγή: xrysoskoufaki.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά