Πατάτες τηγανητές στο… φούρνο – Η συνταγή με τις ελάχιστες θερμίδες


Ποιος δεν αγαπάει τις τηγανητές πατάτες; Είναι ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, δυστυχώς όμως όχι και τόσο υγιεινό καθώς έχει πολλές θερμίδες και πάρα πολλά λιπαρά. Δεν θα ήταν λοιπόν υπέρ…

...οχο αν μπορούσαμε να γευτούμε το αγαπημένο μας φαγητό χωρίς τις θερμίδες; Κι όμως, υπάρχει τρόπος! Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για μοναδικές τηγανητές πατάτες στο... φούρνο! Ναι, καλά ακούσατε. Κατά αυτόν τον τρόπο η γεύση παραμένει ίδια και οι θερμίδες...

Ποιος δεν αγαπάει τις τηγανητές πατάτες; Είναι ένα φαγητό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι, δυστυχώς όμως όχι και τόσο υγιεινό καθώς έχει πολλές θερμίδες και πάρα πολλά λιπαρά. Δεν θα ήταν λοιπόν υπέροχο αν μπορούσαμε να γευτούμε το αγαπημένο μας φαγητό χωρίς τις θερμίδες; Κι όμως, υπάρχει τρόπος!

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς την τέλεια συνταγή για μοναδικές τηγανητές πατάτες στο… φούρνο! Ναι, καλά ακούσατε. Κατά αυτόν τον τρόπο η γεύση παραμένει ίδια και οι θερμίδες μειώνονται στο μισό. Ωστόσο, αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος για να “ελαφρύνετε” τις πατάτες σας, δείτε εδώ ένα ακόμη μικρό μυστικό.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε!

Υλικά:

  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες σαν τηγανιτές (λίγο πιο μεγάλες)
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/4 φλ.τσ. μαϊντανό

πατάτες τηγανητές στο φούρνο

Εκτέλεση:

  • Ξεκίνα προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Ρίξε τις πατάτες σε ένα ταψί μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακάτεψε.
  • Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ρίξε και το θυμάρι.
  • Ψήσε για 30 λεπτά.
  • Βγάλε τις πατάτες από του φούρνο, πρόσθεσε τον μαϊντανό και σέρβιρέ τις.

Πηγή: keepup.gr

ριν τηγανίσετε τις πατάτες σας βράστε τις – Ο λόγος; Θα σας αφήσει άφωνους!

Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα φαγητό που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, είναι ο ιδανικός συνδυασμός για κάθε γεύμα και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί. Ακόμη όμως κι ένα τόσο απλό πιάτο, έχει κάποια μυστικά, αρκετά από αυτά μάλιστα μέχρι πρότινος αγνοούσαμε, για παράδειγμα, δείτε εδώ πώς θα τηγανίσετε πατάτες χωρίς σταγόνα λάδι.

Ένα ακόμη κόλπο θα σας παρουσιάσουμε και σήμερα για να κάνετε τις πατάτες σας έξτρα τραγανές και ακόμη γευστικότερες. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να προβράσετε τις πατάτες.

Πατάτες τηγανητές, μυστικό

Μπορεί να σας ακούγεται παράξενο, αλλά με αυτό τον τρόπο φουσκώνει το άμυλο στο εσωτερικό τους ώστε, όταν τις ρίξουμε αργότερα σε καuτό λάδι, να εκραγεί και να μεταμορφωθεί σε ένα τραγανό περίβλημα. Μην τις αφήσετε όμως να βράσουν μέχρι να λιώσουν: θέλουμε να γίνουν αρκετά μαλακές για να μπορείς να τις τρυπήσεις με ένα πιρούνι αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουν σκληρές σαν μια φέτα αγγουριού.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά