Σουηδική σοκολατόπιτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη: Το κόλπο με το αντικολλητικο χαρτί για τέλειο ψήσιμο


    Σοκολατένιο γλυκό που φτιάχνεται σε 1 λεπτό (kladdkaka) από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη. Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για το πιο ζουμερό σοκολατένιο κέικ. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα καραμέλας, σοκολάτα και μπισκοτένια βάση.Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τα …

    ...�ούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για ένα λεπτό.Αμέσως μετά, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.Ανακατεύουμε...

    Σοκολατένιο γλυκό που φτιάχνεται σε 1 λεπτό (kladdkaka) από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη. Πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, για το πιο ζουμερό σοκολατένιο κέικ. Με την ευκαιρία, δείτε συνταγή για γλυκό ψυγείου με πλούσια κρέμα καραμέλας, σοκολάτα και μπισκοτένια βάση.

    • 265 γρ. ζάχαρη
    • 2 μεσαία αυγά
    • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 30 γρ. κακάο
    • 120 γρ. βούτυρο αγελάδος
    • Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

    Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

    Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για ένα λεπτό.

    Αμέσως μετά, κοσκινίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο.

    Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

    Αδειάζουμε σε ταψάκι, που πριν έχουμε στρώσει αντικολλητικο χαρτί.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 17-20 λεπτά.

    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

    Τραγανά και χορταστικά: Μπισκότα βρώμης από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη με πανεύκολα υλικά έτοιμα σε 10′

    Σπιτικά τραγανά μπισκότα βρώμης από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη για να συνοδεύσετε με τον καφέ ή το γάλα στο πρωινό σας. Εύκολη και γρήγορη συνταγή που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

    • 170 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 170 γρ. βρώμη
    • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
    • 180 γρ. βούτυρο αγελάδος
    • 2 μεσαία αυγά
    • 1/2 κ.γ σόδα
    • 1/4 κ.γ αλάτι
    • Σε ένα μεγάλο μπoλ βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.
    • Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος που επιθυμούμε.
    • Στη συνέχεια, τα πιέζουμε ελαφρώς και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί.
    • Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για περίπου 10 λεπτά.


    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά