Όλοι μεγαλώσαμε με τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, με αυτά τα ζουμερά λαχταριστά κεφτεδάκια που μοσχοβολούσαν το σπίτι. Ποιο όμως ήταν το μυστικό που τα έκανε τόσο νόστιμα; Ποιο ήταν το υλικό που τα απογείωνε; Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό με το λάδι για να γίνουν για ζουμερά και τραγανά.Μπορεί να μην γνωρίζουμε το κόλπο της γιαγιάς, αλλά ξέρουμε ποιό είναι το υλικό που θα τα κάνει θεσπέσια.Αν θέλε…
Όλοι μεγαλώσαμε με τα κεφτεδάκια της γιαγιάς, με αυτά τα ζουμερά λαχταριστά κεφτεδάκια που μοσχοβολούσαν το σπίτι. Ποιο όμως ήταν το μυστικό που τα έκανε τόσο νόστιμα; Ποιο ήταν το υλικό που τα απογείωνε; Με την ευκαιρία, δείτε το μυστικό με το λάδι για να γίνουν για ζουμερά και τραγανά.
Μπορεί να μην γνωρίζουμε το κόλπο της γιαγιάς, αλλά ξέρουμε ποιό είναι το υλικό που θα τα κάνει θεσπέσια.
Αν θέλετε να αναστενάζουν όσοι τα δοκιμάζουν και το άρωμα τους να ξεμυαλίζει τους πάντες, ένα είναι το μυστικό! Λίγο ούζο στον κιμά.
Μην παραλείψετε το ούζο, γιατί είναι αυτό που δίνει την ένταση καθώς και τη γλύκα του ούζου στα κεφτεδάκια, κάνοντάς τα μοναδικά και ακαταμάχητα. Άλλωστε αυτό κάνει και την διαφορά στη μοναδική τους γεύση. Κλείστε τα μάτια και θυμηθείτε τα κεφτεδάκια που φάγατε το καλοκαίρι στο νησί, στις διακοπές σας! Ακόμα τα θυμάστε!
Η μυστική συνταγή του Γιάννη Λουκάκου: Κεφτεδάκια του «ονείρου» με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ
Ο Γιάννης Λουκάκος μοιράστηκε τη μυστική του συνταγή για κεφτεδάκια του «ονείρου» με σάλτσα ντομάτας και τζίντζερ.
Αν ωστόσο θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να δείτε τη συνταγή για μπιφτέκια με κιμά από ζυγούρι.
Υλικά
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 70 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 15 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 20 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
- 350 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 350 γρ. χοιρινός κιμάς
- 120 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 5 γρ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 2 αυγά
- 10 γρ. αλάτι
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και τα ιδρώνουμε κι αυτά για 2 λεπτά. Βγάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αναμειγνύουμε το μείγμα του κρεμμυδιού και του τζίντζερ με τα υπόλοιπα υλικά, αλατίζουμε και ζυμώνουμε καλά. Δοκιμάζουμε, ψήνοντας ένα μικρό κομμάτι στο τηγάνι και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, σε μέγεθος με βάρος 40 γρ. το καθένα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Κεφτεδάκια: Η σωτήρια λύση για να μην κολλούν στο τηγάνι – Το κόλπο που θα σας λύσει τα χέρια
Το απόλυτο κόλπο που θα σας σώσει, τι πρέπει να κάνετε ώστε να μην σας κολλάνε τα κεφταδάκια στο τηγάνισμα. Το κόλπο με το οποίο δεν θα σας κολλήσει κάνενα φαγητό , ποιο λάδι δεν πρέπει να χρησιμοποίησετε ποτέ ξανά. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή της γιαγιάς για κεφτεδάκια σε φωλιά πατάτας με σάλτσα φέτας.
Υπάρχει ένα άπαιχτο και έξυπνο κόλπο που θα σε βοηθήσει να μετατρέψεις κάθε τηγάνι σε αντικολλητικό, ειδικά αν θες να ψήσεις κρέας ή να τηγανίσεις αυγά ομελέτα. Το δοκιμασμένο αυτό κόλπο απαιτεί να έχεις στο σπίτι λίγο χλωρό κρεμμύδι, το οποίο θα χρειαστείς κομμένο και λίγο λαδάκι.
Ουσιαστικά, το σουλφενικό οξύ που απελευθερώνεται όταν κόβουμε το κρεμμύδι και μας προκαλεί δάκρυα, είναι αυτό που θα αντιδράσει με το ατσάλι και θα δημιουργήσει ένα αόρατο αντικολλητικό στρώμα στον πάτο του τηγανιού.
Απλά, άφησε το τηγάνι να κάψει κι έπειτα ρίξε το κομμένο κρεμμυδάκι. Αφαιρείς το κρεμμυδάκι κι έπειτα ψήνεις το αυγό ή την ομελέτα σου.