Baby πατάτες φούρνου: Το κόλπο του Γιώργου Τσούλη για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές


    Τραγανές πατάτες φούρνου οι οποίες θα συνοδεύσουν άψογα το τραπέζι σας. Ο αγαπημένος σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει πρώτα να βράσουμε τις πατάτες και μετά να τις βάλουμε στο φούρνο, έτσι ώστε να έχουμε ένα ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τον πελτέ ντομάτας για πατάτες γιαχνί.Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και τη γεμίζουμε με νερό, μέχρ…

    ...�ύλλα 50 γρ. βούτυρο 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική 2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή Αλάτι Πιπέρι Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και τη γεμίζουμε με νερό, μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες τελείως. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις αρχίζει...

    Τραγανές πατάτες φούρνου οι οποίες θα συνοδεύσουν άψογα το τραπέζι σας. Ο αγαπημένος σεφ Γιώργος Τσούλης προτείνει πρώτα να βράσουμε τις πατάτες και μετά να τις βάλουμε στο φούρνο, έτσι ώστε να έχουμε ένα ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία, δείτε το κόλπο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου με τον πελτέ ντομάτας για πατάτες γιαχνί.

    • 1 κιλό baby πατάτες
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 σκ. σκόρδο
    • 3 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
    • Αλάτι
    • Πιπέρι

    Baby πατάτες φούρνου: Το κόλπο του Γιώργου Τσούλη για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές

    Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και τη γεμίζουμε με νερό, μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες τελείως. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε τις πατάτες να βράσουν. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει το νερό, τις αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα και σουρώνουμε.

    Παίρνουμε ένα πυρέξ φούρνου και τοποθετούμε μέσα τις πατάτες, αφού τις έχουμε πατήσει ελαφρώς με τα χέρια.

    Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο πυρέξ και ανακατεύουμε προσεκτικά.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα για 25-30 λεπτά.

    Σερβίρουμε ζεστές.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά